Hynek Prokeš, útočník s instinktem zabijáka

16. 8. 2012
Redakce

Gólové kladivo! Ano, tak by se s klidem dala charakterizovat nová posila Slezského FC Opava Hynek Prokeš. Pětadvacetiletý útočník do našeho klubu přestoupil z Frýdku-Místku a v přípravě jasně naznačuje, že se začíná rýsovat hodně povedený transfer.

Hynek Prokeš zatím sází jednu branku za druhou, naposledy dvěma góly popravil v Poháru České pošty Slavičín. „Zatím mi to tam padá, vůbec bych se nezlobil, kdybych takto góly střílel i v sezoně,“ konstatoval s úsměvem na rtech loňský druhý nejlepší střelec MSFL Hynek Prokeš. „Na druhou stranu důležité je, aby body sbíral hlavně celý tým,“ pokračuje fotbalista, který naposledy hrával za Frýdek-Místek.

Ve slezské metropoli podepsal dvouletý kontrakt s roční opcí. Přitom zájem o něj mělo i ligové Slovácko. „Nabídka ze Slovácka přišla později. Opava jednala rychle, byla konkrétní. Jsem rád, že mohu za ni hrát,“ zdůrazňuje Hynek Prokeš.

Loni útočil s Frýdkem na postup do druhé ligy, s HFK Olomouc bojoval až do posledního kola. „Je škoda, že to s Frýdkem nevyšlo,“ krčí rameny útočník, který v loňské sezoně nastřílel osmnáct branek, o dvě více měl jen Čtvrtníček ze Slovácka. Konkurenční kluby kroužily kolem Hynka Prokeše už během loňského roku. „Věděl jsem, že z Frýdku odejdu, ale kam, to ne,“ přiznává čtyřiadvacetiletý útočník.

Za svou kariéru vystřídal jen tři kluby. Kromě Frýdku kopal za Baník, ze kterého ve dvaceti přestoupil do Hlučína, kde se mu střelecky dařilo. „Bohužel jsem musel v Hlučíně skončit. Klub se spojil se Slavií, přišli noví lidé do vedení a s nimi i celá řada nových hráčů. Musel jsem odejít a zrovna v dobrém jsme se s Hlučínem nerozešli,“ vrací se Hynek Prokeš trochu do své fotbalové historie.

Ještě před příchodem do Opavy byl na testech v ostravském Baníku. „Nějak to nedopadlo, ale snu zahrát si první ligu se nevzdávám,“ zdůrazňuje Hynek Prokeš, který se nemůže dočkat už prvního domácího zápasu. „Z vyprávění znám výbornou diváckou kulisu, kterou opavští fanoušci dokáží vytvořit. Těším se, až ji prožiji na vlastní kůži,“ zakončil Hynek Prokeš.

Článek vyšel v bulletinu k zápasu proti Mostu


sdílet