Přijede střížkovská Bohemka v čele se Zdeňkem Šenkeříkem

17. 8. 2012
Redakce

V sobotní odpoledne se na půdě Slezského FC představí aktuálně jedenáctý tým soutěže Bohemians Praha. Ten zatím v novém druholigovém ročníku ještě nepoznal hořkost porážky.

Zároveň ale, podobně jako naše Opava, neokusil ani chuť vítězství. V prvním kole si totiž připsal bod za bezbrankovou remízu v Ďolíčku s místními Bohemians 1905 a před týdnem v domácí premiéře proti ambiciózní Karviné urvali Střížkovští další bod za remízu až díky gólu Pence na 2:2 v nastaveném čase.

Nyní si pojďme prohlédnout kádr trenéra Jaromíra Jindráčka, který v Bohemians působí už více než tři roky, pěkně zblízka. V brance je neotřesitelnou jedničkou zkušený gólman Václav Winter, obranné řady pak z pozice stopera diriguje běloruský reprezentant a vyhlášený hlavičkář Dmitrij Lencevič.

V silné defenzivě má své místo samozřejmě také odchovanec jabloneckého fotbalu Jaroslav Nesvadba, který si na fotbalový chléb vydělával také v ruském Petrohradu. Na levé straně obrany nebo zálohy pak kmitá třiatřicetiletý Pavel Grznár s jeho pověstnou levačkou, kterou umí perfektně rozehrávat standardní situace. Navíc zná i italské prostředí, kde se zkoušel prosadit v kádru Udine.

Slabé místo našeho sobotního soupeře bychom těžko našli v záloze. V ní se objevuje opavským příznivcům známé jméno Grussmann. Jedná se o syna legendy z dob Kaučuku Aloise Grussmana. Třiadvacetiletý Radim Grussmann byl v zimě na testech i u nás v Opavě, ale k dohodě mezi Slezským FC a Frýdkem-Místkem nedošlo. V létě přišla Valcířům nabídka od pražských Bohemians a Grussmann se stěhoval do hlavního města. Zatím ale nastoupil pouze v úvodním kole jakožto střídající hráč.

Ve středu zálohy tvoří hru záložník s dobrou střelou ze střední vzdálenosti Ondřej Szabo, zkušený středopolař se 157 ligovými starty na svém kontě, který má po ruce důrazného Tomáše Fenyka, jenž má zkušenosti z prvoligové Příbrami.

Hlavní útočnou zbraní Bohemians v letošní sezoně by pak měl být rychlík Zdeněk Šenkeřík, který hrával v Jablonci, tureckém Malatyasporu a jméno si udělal v pražské Slavii, v jejímž dresu válčil v Lize mistrů, a vstřelil i její historicky první branku v milionářské soutěži. Naposledy působil v ostravském Baníku, kterému pomohl k záchraně první ligy, a v létě zamířil zpět do Prahy. Vedle něj pak nastupuje Michal Škoda či dle potřeby odchovanec Baníku Ostrava Jiří Böhm. Ten ale může hrát také v záložní řadě.

Suma sumárum, v sobotu nás rozhodně nečeká nic jednoduchého. Právě naopak. Sobotní utkání v Opavě má výkop v 18 hodin.

Pravděpodobná sestava Bohemians Praha: Winter – Macháček, Nesvadba, Lencevič, Grznár – Fenyk, Szabo, Očovan, Böhm – Škoda, Šenkeřík.


sdílet