Lukáš Godula je v nominaci ČR U18 na turnaj v Portugalsku

14. 5. 2013
Redakce

Brankář staršího dorostu Lukáš Godula byl odměněn za své výkony nominací do týmu reprezentace České republiky do 18 let.

Výběr Josefa Csaplára se příští týden zúčastní mezinárodního turnaje v Portugalsku, kde se střetne s týmy USA, Maďarska a domácího Portugalska.

Trenér brankářů Michal Kosmál k této nominaci řekl: „Je to oceněním toho, na čem pracujeme. Představuje to zpětnou vazbu, že děláme něco dobře. Sleduji zápasy devatenáctky a ve srovnání s ostatními golmany se vůbec nemáme za co stydět. Lukášova forma se stabilizovala, dlouhodobě podává kvalitní výykony.“

„Znám jej od doby, kdy končil žákovský věk a přešel do dorostu, kde jsme ve spolupráci pokračovali. Kromě toho, že má optimální fyzické předpoklady, tak od začátku na něm bylo vidět, že to je kluk, který fotbalem žije a je naprosto rozhodnutý dělat jej naplno, mít velké sny a něco pro ně dělat,“ poznamenal Michal Kosmál.

K otázce, jak mladého brankáře první nominace do reprezentace ovlivní, trenér brankářů řekl: „Každému to může trochu stoupnout do hlavy. Věřím ale, že až se Lukáš dvakrát vznese na obláčku slávy, tak ho po návratu zpět v dobrém slova smyslu srazíme dolů a budeme pořád hledat detaily, které se dají zlepšovat, ať se můžeme posunout zase o kus dál. Máme před sebou proces, během něhož nastanou chyby, které jsou ale nutné k pochopení toho, že je třeba pořád na sobě pracovat.“

„S Lukášem jsme si prošli obdobím nestálé výkonnosti a nastavováním pravidel spolupráce, ale nyní se vše ustálilo. Jeho obrovskými přednostmi jsou cílevědomost, pracovitost a ochota naslouchat. Věřím tomu, že po delší době budeme schopni vychovat si vlastního golmana pro A-tým. Lukáš může ještě rok chytat za dorost, ale už od léta by se mohl připravovat s mužským týmem. Bude to o vzájemné komunikaci uvnitř klubu, zvážíme to i podle školy,“ upřesnil trenér brankářů Slezského FC.

Nominace ČR U18

Bederka Jiří (AC Sparta Praha), Brož Marek (SK Slavia Praha), Chorý Tomáš (Sigma Olomouc), Funda Jiří (Č. Budějovice), Godula Lukáš (SFC Opava), Holzer Daniel (Baník Ostrava), Hůlka Lukáš (Mladá Boleslav), Janečka Martin (1. FC Slovácko), Kadlec Milan (AC Sparta Praha), Kratochvíl Lukáš (Hradec Králové), Matoušek Martin (AC Sparta Praha), Michna Lukáš (1. FC Slovácko), Prosek Jan (SK Slavia Praha), Richter Daniel (FK Teplice), Staněk Jindřich (AC Sparta Praha), Ševčík Ondřej (Sigma Olomouc)

Zápasy ČR U18

21. května v 16h: USA – ČR (Malveira)
23. května v 16h: ČR – Maďarsko (Malveira)
25. května v 18h: Portugalsko – ČR (Mafra)


sdílet