Jan Baránek: Stále to máme ve vlastních rukou

15. 5. 2013
Redakce, foto: Deník/Radek Hlavjenka

Novým trenérem Slezského FC Opava se stal jeho bývalý dlouholetý hráč Jan Baránek, který dnes vedl svůj první trénink.

„Tuto nabídku jsem nečekal. Nepřemýšlel jsem nad tím, že bych šel do jiného klubu, ale fotbalový život je nevyzpytatelný, a tak jsem zpět v Opavě,“ řekl nový trenér Slezského FC.

„Na zápase s Čáslaví jsem byl osobně v roli diváka a výkon týmu mě zklamal. Vůbec mě nenapadlo, že by se situace vyvinula takto, jednání mělo velmi rychlý průběh. Na rozmyšlení jsem měl krátkou dobu. Osoba Karla Jarůška v mém rozhodnutí hrála roli,“ upřesnil Jan Baránek.

K současnému postavení Slezského FC v tabulce trenér řekl: „Stále to máme ve vlastních rukou. Pokud uděláme ze čtyř zápasů deset bodů, tak je záchrana reálná. Realita je ovšem taková, že mužstvo získalo za dvacet šest zápasů pouze těch dvacet bodů.“

„Chci se odrazit od zápasů, které tým vyhrál a podal v nich dobré výkony. Myslím si, že kádr není tak špatný, aby byl na této pozici, ale musíme se opět bavit o reálné situaci. Je to hratelné, ale bude to složité. Nyní je před námi klíčový zápas v Sokolově, kde nesmíme prohrát,“ poznamenal Jan Baránek.

„Do konce sezóny zbývají už jen čtyři kola, během nichž se budeme snažit, aby se mužstvo zvedlo. Není na to příliš času, spíše jde o to, že hráči si musí uvědomit, že se něco stalo. Změna trenéra, ať už by přišel kdokoliv, musí pro tento tým být impulsem ke zlepšení,“ dodal 42letý trenér.

Jan Baránek a Opava

Odchovanec dolnobenešovského fotbalu Jan Baránek přišel do Ostroje Opava v šestnácti letech a ke konci 80. let si zde před odchodem do Dukly Praha zahrál druhou nejvyšší soutěž. V létě 1996 se vrátil už do prvoligového Kaučuku Opava z Drnovic.

Po úspěšných 2,5 letech v opavském dresu jej koupil Baník Ostrava, v roce 2001 však přestoupil zpátky do Opavy. V sezóně 2002/03 byl u postupu zpět do Gambrinus ligy, v níž odehrál ještě další dvě sezóny.

S trénováním začínal Jan Baránek v Jakubčovicích, odkud přešel k dorostu Baníku Ostrava. V ostravském klubu trénoval také B-tým, od zimní přestávky vedl ostravskou juniorku.


sdílet