Souhrn víkendových zápasů mládeže

20. 5. 2013
Redakce

Přehled zápasů, které o víkendu odehrály mládežnické týmy Slezského FC Opava.

Dorostenci

U19: SFC Opava – FC Hradec Králové 0:2 (podrobnosti)

„Utkání jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme neproměnili ani jednu z našich dobrých příležitostí. Nepracovala nám dobře naše útočná čtveřice. To, co jsme nacvičovali, bylo provedeno laxně, ve hře nebyl důraz,“ řekl po utkání trenér Vladimír Skalba.

„Ve druhém poločase jsme neměli nárok na to, abychom stav srovnali. Nebudu polemizovat o tom, zda byl druhý gól z ofsajdu, soupeř nás stejně do ničeho nepustil a byl lepší. Chtěli jsme prodloužit naši úspěšnou sérii, což se nám bohužel nepovedlo. I tak ale díky prohře Hlučína se Slavií můžeme už tři kola před koncem říct, že jsme splnili svůj jarní cíl a zachránili se v dorostenecké lize,“ upozornil tréner týmu SFC Opava U19.

U17: FC Zbrojovka Brno – SFC Opava 3:0

U16: FC Zbrojovka Brno – SFC Opava 1:3 (podrobnosti)
Branky SFC: Janetzký, Adamovský, Večerek.

Hodnocení Radomíra Hlaváče: „Jestliže jsme po utkání proti Olomouci nebyli spokojeni s odvedeným maximem co se přístupu, nasazení a bojovnosti týče, tak v tomto zápase naopak tyto vlastnosti zdobily náš výkon, ač nebyl zcela bezchybný. Na hřišti jsme působili jako mužstvo s charakterem, kdy každý hráč odevzdával v jeho prospěch nejen podíl svých dovedností, ale hlavě morálky a disciplíny. Podporuje to i fakt, že jsme na utkání odjeli v okleštěné sestavě a nikdo nezneužil toho, že jme byli omezeni, střídáním z jakéhokoliv důvodu.“

„Zda dnes proti Brnu kluci dokázali, že utkání proti Olomouci byl ojedinělý výpadek, nám ukážou zápasy, které nás čekají v dalším průběhu sezony. Věříme, že začínají chápat, že ke svému talentu musí přidávat nadstandard v podobě píle morálky a disciplíny, a to nejen v samotných utkáních, ale i v tréninku,“ řekl trenér opavských mladších dorostenců.

Žáci

U15: SFC Opava – FC Vítkovice 1919 3:0 (podrobnosti)
Branky SFC: Vrána, Kolísek, Tomáško.

Trenér Jan Doseděl k utkání řekl: „Od úvodních minut bylo utkání v režii našich hráčů, kteří velmi dobře kombinovali a drželi míč. Postupně si také vytvářeli brankové příležitosti, ale skórovat se jim dlouhou dobu nedařilo. Hostující tým si za celé utkání nedokázal vytvořit ani jeden náznak ohrožení branky domácích.“

„Ve druhé půli se utkání vyvíjelo v úplně stejném duchu a je jen škoda, že jsme se nedokázali prosadit víc než jen třikrát. Za předvedený výkon bychom si více branek určitě zasloužili,“ doplnil trenér týmu U15.

U14: SFC Opava – FC Vítkovice 1919 4:0 (podrobnosti)
Branky SFC: Pučan 2, Fusek 2.

„V tomto zápase jsme si poprvé v sezoně zahráli na hlavním hřišti a bylo vidět, že si to kluci užili. Zejména první poločas jsme hráli skvěle a troufnu si říct, že to byl jeden z nejlepších výkonů v celé sezoně. Kluci hráli s velkým nasazením, výborně kombinovali a měli míč prakticky neustále ve své moci. Vytvořili jsme si mnoho šancí a vstřelili tři branky, překvapivě všechny hlavičkou,“ řekl k zápasu asistent trenéra Radim Maloch.

„Hned na začátku druhé půle se opět hlavou prosadil Pučan a je jen škoda, že jsme ve zbytku zápasu nevyužili ještě některou z našich šancí. Dnes jsme podali kvalitní výkon a vyhráli jsme zcela zaslouženě,“ dodal Radim Maloch.

U13: FC Baník Ostrava – SFC Opava 7:5 (podrobnosti)
Branky SFC: Červeňák, Katschmarz, Koschatzký, Skopalík, Veselý.

Hodnocení Jana Hrušky: „K vidění bylo nadstandardní utkání v rámci soutěže SpSM. V celkovém hodnocení ale musím přiznat, že soupeř byl tentokráte lepší a zaslouženě zvítězil. My jsme odehráli solidní první půli na obou polovinách. Dokonce i výsledkově patřila první půle nám. Bohužel do druhé půle jsme nastoupili jako vyměnění. Přestali jsme být odvážní a nedokázali jsme udržet míč. Z toho vznikl zbytečný tlak, který soupeř dokázal využít a stav utkání otočil ve svůj prospěch.“

„Pro nás je to poučné z toho pohledu, že pokud chceme zvládat vyrovnaná utkání, kde rozhodují maličkosti, je třeba hrát nadstandard od začátku až do konce a ne jen polovinu. Příští týden hostíme Frýdek Místek, který také patří ke špičce v soutěži. Pevně ale věřím, že náš výkon bude o poznání lepší než dnes,“ poznamenal trenér SFC Opava U13.

U12: FC Baník Ostrava – SFC Opava 5:9
Branky SFC: Stuchlík 4, Goněc, Ščudla, Gorčica, Matějíček, Janjuš.

Přípravky

U10: SFC CUP: 2. místo pro „žluto-modré“ (podrobnosti)

U8: Ślęza Wrocław – SFC Opava 11:12 (podrobnosti)


sdílet