Souhrn zápasů mládeže SFC Opava

3. 6. 2013
Redakce

Souhrn víkendových utkání mládežnických týmů Slezského FC Opava včetně pátečních předehrávek.

Dorostenci

U19: SFC Opava – FC FASTAV Zlín 2:4 (podrobnosti)
Branky SFC: Rolný, Machuča.

Trenér Vladimír Skalba po utkání řekl: „Je to pro mě obrovské zklamání. Dali jsme příležitost hráčům, kteří v sezóně moc nehráli. S výhledem na další rok jsme vybrali také hráče ze sedmnáctky, o kterých jsme si mysleli, že by se mohli prosadit. Nemám problém s tím, že se hráčům herně nedařilo. Velmi mě však zklamalo mě jejich nasazení a celkový přístup ke hře. Proto jsme rychle udělali tři změny.“

„Poté, co se soupeř dostal do čtyřbrankového vedení, tak trochu polevil. I tak ale bylo vidět, že když postavíme náš základ, tak to mužstvo hraje úplně jinak. Pokud naše sestava hraje v plné síle, tak je konkurenceschopná, ale jakmile nastoupíme v jiném složení, tak tomu bohužel není,“ podotkl trenér starších dorostenců Slezského FC.

U17: FC Vysočina Jihlava – SFC Opava 1:1
Branka SFC: Pavelek.

U16: FC Vysočina Jihlava – SFC Opava 3:4 (podrobnosti)
Branky SFC: Berger 3, A. Helebrand.

Trenéři Radomír Hlaváč a Petr Deseyve zhodnotili utkání takto: „Chtěli jsme navázat na sérii dobrých výsledků, ale hlavně na herní výkony proti Brnu a Hlučínu. V prvním poločase jsme sice šli do vedení, ale po vstřelené brance jsme v některých úsecích hry soupeři umožňovali dostávat se do nebezpečných situací způsobených naší nepřesností, malým důrazem a dopouštění se chyb pod tlakem soupeře. Ne vždy jsme také zvládli přechodovou fázi po zisku míče, kdy slibné akce pokazíme buď prvním dotekem, pomalou prací s míčem nebo špatnou přihrávkou. I přes tyto nedostatky jsme se dostali do dvou šancí, které jsme však neproměnili.“

„Druhý poločas jsme byli produktivnější a vstřelili v něm tři branky. Tady nás těší, že všechny padly po pěkných akcích. Čtyři vstřelené branky na půdě soupeře, navíc u vedoucího mužstva soutěže, je slušná produktivita. Na druhou stranu jsou naše obdržené branky pořád stejnou písničkou. Stále se dopouštíme hrubých individuálních chyb. To, co my nabídneme soupeři je až neuvěřitelné, a dnes jsme dvěma doslova darovanými góly dostali Jihlavu do hry. Tím ztrácíme sebevědomí, herní jistotu a náš výkon je pak křečovitý. Chyby však k fotbalu patří a kluci se musí učit dohrávat utkání, kdy je výsledek těsný a blíží se konec zápasum, bez křeče a s patřičným sebevědomím. Celkově utkání hodnotíme tak, že nám ukázalo, v čem jsme se zlepšili a naopak na čem musíme zapracovat,“ dodali trenéři SFC Opava U16.

Žáci

U15: SFC Opava – ŠSK Bílovec 4:1 (podrobnosti)
Branky SFC: Mička 2, Vrána, Lichý.

„Hned od začátku zápasu byla kvalita na straně našich hráčů, kteří se snažili hrát jak kombinačně, tak i individuálně. Soupeř jim to však velmi znepříjemňoval vysoko hranou obranou a spoléháním se na ofsaidové situace. S tím jsme měli zpočátku problémy, ale v průběhu utkání jsme tomu naši hru přizpůsobili a začali si vytvářet poměrně dost dobrých příležitostí pro vstřelení branky,“ řekl po zápase trenér starších žáků Jan Doseděl.

U14: SFC Opava – ŠSK Bílovec 10:0 (podrobnosti)
Branky SFC: Šefčík 3, Fusek 3, Musila, Knopp, Kadlec, Pučan.

Asistent trenéra Radim Maloch zhodnotil zápas takto: „Dnes jsme vyhráli s velkým přehledem, kdy kromě 10 vstřelených branek jsme dalších minimálně 10 gólových šancí neproměnili. Důležitější než výsledek je pro nás ale dnes zdraví našeho kapitána Adama Pučana, kterému soupeř v souboji poranil koleno. Celý tým mu přeje rychlé uzdravení a brzký návrat na hřiště.“

U13: ŠSK Bílovec – SFC Opava 4:14 (podrobnosti)
Branky SFC: Veselý 4, Souček 3, Červeňák 3, Bitomský, Bosák, Šimeček, Vrána.

„V prvních poločasech se nám tolik nedařilo, hlavně díky aktivní hře soupeře. Dokonce jsem musel sáhnout až k výměně celé obranné trojice v jedné polovině, což se snad v této sezoně ještě nestalo. V osmé minutě jsme totiž po nedisciplinovanosti a hrubých individuálních chybách prohrávali už 3:0. Naopak musím vyzdvihnout výkony všech příchozích, protože hra se okamžitě změnila, začali jsme si vytvářet šance a do poločasu stihli vyrovnat na 3:3. Zejména Daniel Kostera, který nastoupil neobvykle na pozici levého obránce, odehrál vynikající utkání,“ zahájil své hodnocení trenér Jan Hruška.

„V druhých poločasech jsme už ale kontrolovali hru a zaslouženě zvítězili. Vyzdvihl bych ještě dva hráče, a to Filipa Součka s Martinem Kovalčíkem. Za zmínku ještě stojí, že tito dva hráči doplnění o Vítka Veselého, Tomáše Koschatzkého a Honzu Vyklického jedou v příštím týdnu do Svitav reprezentovat Moravskoslezský kraj v republikovém finále krajských fotbalových výběrů jednotlivých krajů. Přeji jim proto mnoho úspěchů a kdyby si přivezli i medaili, bylo by to krásné vyvrcholení jejich věku mladšího žactva,“ poznamenal trenér mladších žáků U13.

U12: ŠSK Bílovec – SFC Opava 4:11
Branky SFC: Stuchlík 2, Tománek 2, Dušek 2, Gorčica, Krajíček, Celta, Matějíček, Hrda.


sdílet