Lukáš Godula: Chci se dostat do další reprezentační nominace

25. 6. 2013
Redakce

Do přípravy s A-týmem se zapojil také Lukáš Godula. Tento osmnáctiletý brankář zažil povedenou jarní část sezóny, když přispěl k záchraně starších dorostenců v soutěži a byl nominován do reprezentace.

„Po včerejším zahřívacím tréninku už se těším do plného zatížení. Měl jsem dlouhý odpočinek, takže už se nemůžu dočkat a dám do přípravy všechno,“ zdůraznil Lukáš Godula.

Výkony tohoto mladého brankáře v dresu opavské devatenáctky jej vynesly do výběru České republiky do 18 let, na turnaji v Portugalsku si odbyl svou reprezentační premiéru. „Byla to pro mě obrovská zkušenost. Jako úplný nováček jsem byl trochu nervózní, ale rychle jsem se otrkal. Poznal jsem nové trenéry a skvělý kolektiv, takže jsem se zase posunul o něco dále,“ řekl opavský brankář.

„Mým hlavním cílem je, abych se dostal do další reprezentační nominace. A samozřejmě budu v klubu makat natolik, abych se propracoval do áčka nastálo,“ poznamenal 18letý strážce tyčí.

„Na tréninky s áčkem už jsem se dostal i v průběhu minulé sezóny pod trenérem Vavruškou, který si mě vytáhl z dorostu. Díky němu a trenérovi brankářů Michalu Kosmálovi jsem podepsal novou smlouvu ve Slezském FC. Od obou trenérů jsem dostal plno cenných rad, které jsem si vzal k srdci,“ dodal Lukáš Godula.

Vzhledem ke svému věku může tento brankář chytat za starší dorost i v následující sezóně. K tomuto tématu Lukáš Godula řekl: „Domluvili jsme se, že budu chodit trénovat i s dorostem. V případě zápasů to samozřejmě záleží na tom, jakým směrem se to vyvine v áčku.“

V uplynulém ročníku byl Lukáš Godula klíčovým mužem starších dorostenců při cestě za záchranou. „Trenér Skalba po svém příchodu nastavil přísný režim a tým se semkl. Na začátku jara jsme zbytečně ztráceli body v závěrech utkání, ale jinak jsme měli skvěle pracující obrannou fázi, za těmito spoluhráči se mi chytalo výborně. Vybojované body jsme si jednoznačně zasloužili za naši stoprocentní práci na trénincích i v zápasech,“ upozornil mladý brankář.

Lukáš Godula působí v Opavě od svých fotbalových počátků, k nimž řekl: „Začínal jsem pod panem Javorkem, velký brankářský základ jsem získal pod trenérem Kubalákem starším, který si mě bral ráno na speciální tréninky, čehož si moc vážím. Potom jsem hrál pod trenéry Kubalákem mladším, Dosedělem a Schmuckerem, od každého jsem si něco vzal.“

„Hodně mi dalo působení pod Rostislavem Helštýnem, který neřeší jen fotbal, ale připravuje hráče do života. V mé brankářské kariéře mi nyní strašně moc pomáhá Michal Kosmál, který se tu o nás stará prvotřídně. Neustále diskutujeme o tom, jak se můžu dále zlepšovat,“ uzavřel rozhovor 18letý golman.


sdílet