V sobotu jedeme ukončit čekání na první výhru

24. 8. 2012
Redakce

Čtvrté kolo druhé fotbalové ligy nás nasměrovalo do Olomouce, kde má svůj domovský stánek nováček soutěže z Holice. Domácí fotbalisté ve svém posledním domácím zápase skalpovali favorizovaný Zlín, který domů poslali se čtyřgólovým debaklem.

„Holice nemá špatný tým, což dokazují i výsledky. My jsme ale na utkání dobře připraveni. Také máme co napravovat,“ říká trenér Slezského FC Opava Josef Mazura.

Pojďme si nyní udělat malou procházku po holické kabině. Šéfuje jí Oldřich Machala, bývalý vynikající obránce olomoucké Sigmy, který má za sebou i trenérskou štaci například ve Frýdku-Místku. V brance má pevnou pozici čtyřiadvacetiletý Vojtěch Šrom. Obranu diriguje David Čep, jednatřicetiletý stoper, který poslední roky strávil na Slovensku. Stále místo v základu má mistr dlouhých autů Radim Kopecký, Tomáš Dadák. V záložní řadě válí kapitán týmu, nestárnoucí Michal Kovář, který i ví, jak chutná německá bundesliga, totéž platí o Davidu Kobylíkovi.

Z Frýdku si pak kouč Machala přivedl mladého, ale šikovného Matěje Biolka. V útoku se Hanáci opírají o v Opavě dobře známého Davida Korčiána a také dlouhána Libora Žondru. O místo na slunci bojuje Slovák Rastislav Chmelo a osmnáctiletý rychlík s italskými kořeny Gianpaolo Pezzotii, který loni válel za devatenáctku Hlučína.

Opava potřebuje body jako sůl, jenomže do Olomouce nejede zdaleka v kompletním složení. „Sužují nás zdravotní problémy. Hrát nebude určitě Matěj Hrabina, nejistý je start u Zdeňka Partyše a Vaška Zapletala,“ vypočítává trenér Mazura, který nebude moci počítat ani s Františkem Metelkou, jehož ze hry vyřadila červená karta proti Bohemce. „Nechci se na nic vymlouvat. Musíme bojovat,“ zdůraznil Josef Mazura.

Sobotní zápas na HFK začíná v 17 hodin.


sdílet