Odstoupení představenstva Slezského FC Opava

15. 8. 2013
Tisková zpráva

O P A V A - Zbývající dva členové představenstva Slezského FC Opava ve středu 14. srpna 2013 uvolnili své funkce. Více už v následujícím prohlášení klubu.

Předsedkyně představenstva Pavla Brady a místopředseda Ondřej Těšina oznámili odstoupení ze svých funkcí, a to z několika důvodů:

Představenstvo společnosti není v tuto chvíli, vzhledem k rezignaci zástupce koaličního partnera (ČSSD) Václava Klučky, schopno jmenovat nového generálního manažera tak, aby byl akceptovatelný pro většinu zastupitelů města.

Z obdobných důvodů není taktéž schopno dokončit plán střednědobé koncepce fungování akciové společnosti a zajistit napříč politickým spektrem prohlasování dalšího nezbytného financování klubu do konce roku 2013.

V neposlední řadě jde také o zklidnění napjaté situace mezi klubem a veřejností, aby se tak předešlo případným výtržnostem na stadionu i mimo něj.

Představenstvo na svém posledním jednání dořešilo veškeré nutné provozní záležitosti, včetně odchodu současných manažerů.

Zároveň svolalo na 23. 9. 2013 mimořádnou valnou hromadu, jejímž hlavním bodem programu bude volba nových členů představenstva.

“Dva roky jsme zabezpečovali fungování Slezského fotbalového clubu, a. s., většinově vlastněné městem. Mnohé věci zevnitř klubu ovlivnit nelze a záleží především na zastupitelích města, jestli v Opavě fotbal podporovat chtějí, nebo ne a zda jako každoročně dofinancují provoz klubu.” konstatuje Pavla Brady.

“Doufám, že nové představenstvo bude mít na mužstvo a jeho výsledky pozitivní vliv a přeji mu do budoucna hodně úspěchů,” dodává Pavla Brady závěrem.


sdílet