Kvalitní obrana je základ, řekl Lukáš Godula po další výhře Slezského FC

1. 9. 2013
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC navázali na vítězství z Břeclavi, když zaznamenali druhou domácí výhru, tentokrát proti soupeři z Uničova. Fotbalisté Uničova drželi s domácími Slezany krok pouze v první půli, což na odvoz bodů z Městských sadů nestačilo. Velký podíl na jasné výhře měla i opavská brankářská jednička Lukáš Godula.

„První půle se nám vůbec nepodařila. Pomohlo nám přeskupení sestavy ve druhém poločase, kdy šel nahoru Schaffa (Jan Schaffartzik, pozn. red.) a přišel Matěj Hrabina. Hra se po křídlech rozhýbala, kluci jezdili nahoru dolů, což se hned projevilo i na skóre,“ chválil mladý brankář své spoluhráče.

Poločasové změny v sestavě se trenéru Baránkovi skutečně vyvedly, když právě univerzál Schaffartzik, vysunutý z pozice obránce na post záložníka, zaznamenal dva gólové zásahy.

Sobotní výhra v poměru 3:0 znamenala pro opavského gólmana první vychytanou nulu v seniorské kategorii. „Za svou první nulu jsem hrozně rád, jelikož jsem zatím v každém zápase obdržel alespoň jeden gól. Především však musím ocenit spoluhráče, kteří dnes dozadu pracovali naprosto bezvadně,“ pokračoval ve chvále talentovaný brankář.

„Nyní se ale musíme soustředit na zápas v Třebíči, kde chceme jednoznačně zvítězit, a pokračovat tak ve vítězné šňůře co nejdéle to půjde,“ dodal Lukáš Godula.


sdílet