Chytí se Opava na nováčkovi z Pardubic?

31. 8. 2012
Redakce

Do Slezska míří nováček druhé fotbalové ligy z Pardubic. Východočeši vstoupili do sezony sympaticky, ve své premiéře před slušně zaplněnými ochozy porazili vršovické Klokany. V aktuální tabulce patří výběru trenéra Martina Svědíka desátá příčka.

Ve svém posledním zápase tým z města perníku remizoval na domácí půdě 2:2 s Varnsdorfem. „Jsem z remízy zklamaný, už proto, že jsme v utkání dvakrát vedli. V prvním poločase hosté vytěžili maximum, my dostali zase takový "dětský" gól. Nepovedený zápas sehrála stoperská dvojice, hlavně Tomáš Prorok, který byl u dvou inkasovaných gólů, a ještě nedal penaltu,“ ohlédl se na klubovém webu za remízovým utkáním trenér Martin Svědík. Jeho tým teď čekají dva těžké zápasy. První na hřišti Opavy, která se potřebuje chytit, a hned nato bude následovat duel se suverénním Žižkovem.

„Los vypadá těžce, ale pokud se dovedeme individuálních chyb vyvarovat a budeme hrát koncentrovaně, šanci bodovat rozhodně máme,“ věří zkušený stoper Pardubic Tomáš Prorok.

Když navštívíme pardubickou kabinu, výraznější individualitu v ní nenajdeme. Východočeši sázejí na bojovnost a týmovost.

Do branky přivedlo vedení v létě talentovaného Luďka Frydrycha, nicméně jedničkou je osmatřicetiletý Martin Shejbal, dá se říci, že pardubická ikona, která působila i v nižších německých soutěžích. V obraně se kouč Svědík spoléhá na Pavla Němečka, místního odchovance, který si vyzkoušel i ligu, hrával za Lázně Bohdaneč, Sokolov, Hradec Králové a Čáslav. Jeho stoperským parťákem je dvaatřicetiletý Tomáš Prorok, další z kovaných Pardubičáků. Do základní sestavy také patří David Přibyl, bývalý hráč Hradce Králové.

V záložní řadě patří k oporám Jan Jeřábek, čerstvá posila z Chomutova Tomáš Dubský a také třicátník Jaroslav Dittrich. Fotbalista, jenž má ve svém hráčském životopise takové destinace jako Liberec, Mladou Boleslav, Bohemku nebo Sokolov. Střílet góly má v popisu práce Jakub Sklenář, naposledy hráč pražské Dukly, a místní odchovanec David Petrus.

„Pardubice u nás nemají co ztratit, budou hrát uvolněně. My se nesmíme dívat vpravo ani vlevo. Zajímají nás tři body a je jedno, jakou hrou se k nim dopracujeme. Musíme se už konečně chytit,“ řekl před sobotním zápasem opavský záložník Zdeněk Partyš.

Pravděpodobná sestava Pardubic: Shejbal - Přibyl, Němeček, Prorok, Norek - Dittrich, Dubský, Řezníček, Javůrek - Petrus, J. Sklenář.


sdílet