Miroslav Keresteš: Na první gól se vždycky strašně nadřeme

19. 9. 2013
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A - Opavští fotbalisté ve středečním zápase s Mikulovicemi odčinili zaváhání z minulého kola a připsali si do tabulky důležité tři body. Vysoká výhra se však začala rodit až krátce po poločasové přestávce, kdy se hlavou trefil útočník Komenda, kterému překrásně nacentroval levonohý slovenský zadák Miroslav Keresteš. Jak se později ukázalo, byla to branka zlomová a hlavně vítězná.

Fotbalisté Slezského FC se mohli radovat už v úvodní půli, ale obě největší šance skončily na tyči hostující branky. „Množství neproměněných šancí nás hodně trápí. V prvním poločase, i když to nebylo herně úplně ideální, jsme opět měli několik vyložených šancí, ale žádná branka z toho nebyla. Na první gól se vždycky neskutečně nadřeme,“ litoval rychlý bek.

Domácí hráči si vzali k srdci důrazný proslov trenéra Baránka o poločase a do druhého dějství vstoupili podstatně lépe. Již po třech minutách se radovali z branky útočníka Komendy, který vstřelil svůj první gól ve žlutomodrém dresu. „Trenér nám spílal, že už to nejde takové šance neproměňovat. Ve druhém poločase jsme se, dle jeho pokynů, snažili hrát důrazněji. Naštěstí nám to tam začalo padat, uklidnili jsme se a dovedli zápas do vítězného konce,“ říkal s úlevou slovenský obránce.

Po dvou domácích duelech čeká Slezany cesta do Olomouce, kde je čeká místní Holický fotbalový klub, se kterým ještě vloni sváděli opavští boje ve Fotbalové národní lize. „Čeká nás těžké utkání venku, ale my jdeme zápas od zápasu k našemu cíli. Nic jiného než výhru a další tři body nebereme,“ dodal rázně obránce Slezského FC Miroslav Keresteš.


sdílet