Setkání trenérů přípravek se povedlo, zájem byl obrovský

30. 9. 2013
Redakce

O P A V A - V pátek 27. září se v učebně na základní škole v Opavě-Kylešovicích uskutečnila akce, která měla za cíl spojit dohromady trenéry v rámci okresu Opava, aby mohli nakouknout do trenérské kuchyně Slezského FC.

Třiceti trenérům z různých oddílů přednášel Mgr. Jan Hruška – vedoucí trenér přípravek SFC Opava, Mgr. Jan Doseděl – vedoucí trenér Sportovního střediska mládeže SFC Opava a Michal Kosmál – asistent trenéra A mužstva a vedoucí trenér brankářů SFC Opava.

Program trenérské schůzky

  • Cíle trenérské práce
  • Pravidla fotbalu malých forem 4+1 a 5+1
  • Metodika výchovy
  • Coaching a vystupování trenéra
  • Ukázky tréninku techniky ovládání míče
  • Ukázky tréninku obratnosti
  • Diskuze

„Akce byla směřována pro trenéry, kteří pracují s dětmi do 11 let věku, v kategoriích přípravek. Účast byla fantastická, přišlo celkem 30 trenérů z různých oddílů v rámci okresu Opava a to se ještě několik přihlášených dopředu omluvilo. Původně jsem se obával, jaký zájem má iniciativa vzbudí, ale už po prvním týdnu od rozeslání pozvánek byl zájem obrovský,“ řekl Jan Hruška mladší.

„Cílem celého setkání bylo vzájemné obohacení se o trenérské zkušenosti. Přesto bych byl nerad, kdyby to vyznělo tak, že někomu vykládáme nějaká dogmata, jak nejlépe trénovat. Absolutně ne. Pouze jsme s kolegy odkryli karty a mluvili o tom, jak trénujeme my a snad jsme v některých trenérech vzbudili potřebu přemýšlet nad tréninkem z pohledu dětí,“ pokračoval dále vedoucí trenér přípravek Slezského FC.

To co si z toho ostatní odnesli, už záleží na každém posluchači, který se setkání zúčastnil. Nebráníme se akci v budoucnu zopakovat. Přemýšlíme nad otevřeným tréninkem přímo na hřišti, kde by zájemci měli možnost vidět vše přímo v praxi. Jsem velmi zvědav na ohlasy. Myslím si, že to může mít za následek pravidelná setkání trenérů různých úrovní a zkušeností, což může tréninku a vůbec výchově dalších generací sportovců jen pomoci,“ dodal na závěr ambiciózní trenér.


Foto: Jan Hruška ml.
sdílet