Patrik Dřizgevič: Dorostenecká liga je fyzicky náročnější než divize

4. 9. 2012
Redakce

Omladině v opavské rezervě se nedělní zápas proti Slavičínu povedl po všech stránkách. Soupeře po většinu času přehrávala a nadělila slavičínským fotbalistům čtyřku. Obranná fáze s hlavní oporou v Patriku Dřizgevičovi pracovala dobře, o čemž svědčí i první čisté konto v sezoně.

„Za výsledek jsme určitě rádi. Dali jsme hodně branek, což je v pořádku. Měli jsme i lepší poziční hru v poli a díky tomu jsme se lépe dostávali do šancí,“ vyhrkl ze sebe Patrik Dřizgevič, který nastoupil ve stoperské dvojici s Janem Oberherrem a který až na pár drobných zaváhání si vedl výborně.

„Myslím si, že vzadu to nebylo špatné, ale je pravda, že občas jsme chybovali. Když už jsme ale nějakou chybu udělali, podržel nás gólman,“ pokračoval dál teprve osmnáctiletý stoper, jenž pomalu nakukuje do opavské rezervy a tréninky pod koučem Jaroslavem Kolínkem si nemůže vynachválit. „Jsem spokojený, pod Jardou je to úplně v pohodě,“ uvedl talentovaný obránce.

V závěru nedělního souboje se Slavičínem byly na hostujících fotbalistech vidět známky frustrace, kdy Slavičínští evidentně neunášeli průběžný výsledek a uchylovali se k ostrým faulům na hranici fair-play. „Možná že i rozhodčí tomu mohl pomoct a dění na hřišti více korigovat, ale naštěstí to dopadlo dobře a všichni jsme v pořádku dohráli, takže teď už panuje jenom spokojenost z výsledku,“ usmíval se Patrik Dřizgevič. Ten měl napilno i v pátek, kdy nastoupil v dresu staršího dorostu na domácím stadionu proti Českým Budějovicím a mladé opavské naděje vybojovaly první vítězství v nové sezoně, když Jihočechy zdolaly vysoko 4:1.

„Jsme moc rádi, že jsme získali první tři body a navíc se nám podařilo vstřelit i čtyři góly, takže jsme si i díky tomu zvedli sebevědomí. Doufejme, že nyní to tak bude pokračovat i v dalších kolech,“ věří hráč. Dorostenci Slezského FC nyní míří do Prahy, kde je čeká zápas s tamní Slavií.

„Tam to bude hodně těžké, v lize není žádný lehký soupeř a Slavia je kvalitní mužstvo. My ale musíme hrát stejně jako naposledy, a pokud nám to vyjde, věřím, že s prázdnou se domů vracet nebudeme,“ tvrdil odhodlaně urostlý obránce, kterého jsme na závěr krátkého rozhovoru požádali i o srovnání dorostenecké ligy a mužské divize. „Liga dorostu je fyzicky náročnější než divize. Na druhou stranu v ní ale zase hrají zkušenější hráči, kteří umí podržet balon, a hra je tak vyzrálejší,“ uzavřel Patrik Dřizgevič.


sdílet