Na podzim naposledy ven, Slezský FC čeká derby v Orlové

8. 11. 2013
Redakce

O P A V A - Opavské fotbalisty čeká poslední venkovní zápas v podzimní části třetiligové sezony. Slezský FC se v <b>sobotu 9. listopadu od 10:15</b> představí na hřišti trápící se Orlové.

Fotbalisté Orlové v probíhajícím ročníku MSFL aktuálně okupují 13. příčku tabulky a ani v posledních zápasech nepředvádějí žádnou hitparádu. Orlová doma nestačila na Hulín, se kterým padla v poměru 0:2, následovala další prohra na hřišti Třebíče. Pak přišlo zlepšení, kdy svěřenci trenéra Pavla Poledníka udolali Hlučín 1:0 a na pažitu favorizované Kroměříže výhru potvrdili cennou remízou 1:1.

Jak již bylo zmíněno, fotbalisty Orlové koučuje Pavel Poledník, který v říjnu nahradil Bohuše Kelera. Ten mimochodem trénoval také Opavu, se kterou v roce 2001 postoupil do Gambrinus ligy.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
FK Slavia Orlová-Lutyně Slezský FC Opava
Slavia Orlová 13. pozice v tabulce 1. SFC Opava
13 získané body 29
3 – 4 – 7 výhry – remízy – prohry 8 – 5 – 1
14:17 skóre 25:13

Brankářskou jedničkou sobotního soupeře Opavských je zkušený gólman Radek Szarowski. Ten diriguje poměrně mladou obranu, kde k nejzkušenějším hráčům patří brzy šestadvacetiletý Radomír Vlk, syn někdejšího výborného fotbalisty Lubomíra Vlka. Černou práci ve středu pole odvádí na místě defenzivního záložníka vítkovický odchovanec Jan Vybíral, jenž ještě nedávno válčil v Opavě.

V záložní řadě dále nastupuje třicátník Michal Kovář nebo polský středopolař Mariusz Sobala. Na soupisce najdeme dalšího ex-opavského hráče Daniela Klimase, který dříve působil v Třinci a Lískovci. Útočnou fázi má pod palcem Jan Urban, jemuž vydatně pomáhá mladý snajpr Martin Václavek.

Co od Orlové očekává opavský stratég Jan Baránek?

„Od soupeře můžu čekat, co chci, ale od nás očekávám, že napravíme výsledek z Hlučína,“ zdůraznil trenér Slezského FC v narážce na ztrátu dvou bodů.

Sestavu žluto-modrých oproti poslednímu utkání možná čekají změny. S největší pravděpodobností by měl nastoupit František Metelka, který v Hlučíně absentoval.

„Do sestavy se vrátí František Metelka, tedy pokud se mu na pátečním tréninku nic nestane,“ prozradil opavský kouč. „Celkově jsou hráči relativně fit, až na Bartozela s Pompem,“ dodal Jan Baránek.

Sobotní zápas v Orlové má výkop naplánován na 10:15. Věříme, že hráče nenecháte ve štychu a přijedete je v derby povzbudit.

Pokud se na utkání nedostavíte osobně, můžete jeho průběh sledovat alespoň díky textovému on-line přenosu.


sdílet