Kopačky sundat, kytary do ruky! Fotbalisté zpívají proti rakovině

4. 12. 2013
Redakce

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC Jan Schaffartzik s Radovanem Lokšou se na chvíli stali zpěváky. Oba se vrhli do hry na kytaru a nedávno složili vlastní písničku, která podporuje boj proti rakovině prostaty.

„Složit tuto píseň byl náš společný nápad, který vznikl takto. Učíme se asi tři nebo čtyři měsíce hrát na kytaru a děláme postupné krůčky. Když nám kytara trošku začala znít, řekli jsme si, že bychom mohli složit nějakou píseň. Byl zrovna listopad, kdy se nechávají narůst kníry tzv. Movembery, které podporují boj proti rakovině prostaty. I my jsme si je nechali narůst a chtěli tuto akci podpořit,“ řekl opavský záložník Jan Schaffartzik.

„Řekli jsme si, že bychom mohli přispět také písní na toto téma, takže jsme si jednou po tréninku sedli a vymysleli píseň Movember,“ dodala podzimní opora Opavy.

Vydat desku ale oba fotbaloví zpěváci neplánují.

„Hrát ani zpívat moc neumíme a naše nahrávka je spíš o textu než o nás dvou. Samozřejmě jsme ale rádi, že se písnička alespoň trochu líbí. Jeden song ale opravdu stačil. Přenecháme to raději zkušenějším a lepším hudebníkům. Navíc, kdyby fotbalisté vyhráli Slavíka, to už by bylo trochu moc,“ pousmál se pětadvacetiletý záložník.

Poslechněte si song fotbalového dua "Šafo a Loki"


sdílet