David Vavruška: Do Zlína nejedeme se svěšenými hlavami

7. 9. 2012
Redakce

Na zlínské Letné se nám už delší dobu nedaří. Všichni pevně věříme, že v sobotu se to změní. Opava potřebuje body jako sůl. Navíc každý sebemenší úspěch by Vavruškovu družinu nabudil.

„Určitě nejedeme do Zlína se svěšenými hlavami. Kluci chtějí, sám jsem překvapený jak moc. V týdnu dobře pracovali,“ řekl nový trenér Slezského FC Opava David Vavruška. Slezané se sice trápí, ale Ševci na tom nejsou také zrovna nejlépe. „Jsme ve stavu, kdy nás soupeř nezajímá, musíme se soustředit hlavně sami na sebe,“ zdůrazňuje trenér SFC.

Zlínský Fastav v aktuální tabulce druhé ligy okupuje se šesti body devátou příčku, a to je pro ambiciózní tým nelichotivé postavení. Nový trenér Fastavu Aleš Křeček, jenž v minulé sezoně vedl slovenský Ružomberok, pracuje vcelku se zajímavým kádrem. Dva gólmany Aleše Kořínka se Stanislavem Dostálem možná doplní první ligou ošlehaný Martin Lejsal, který se snaží do velkého fotbalu. V obraně bude zatím chybět v Opavě známý Jan Jelínek, jenž se dostává do formy po vážném zranění kolena, ale i tak obrana týmu z Letné je postavena na zkušenostech. Kubica s Kročou už toho mají hodně odkopáno, totéž platí o záložnících Dobešovi, Poláchovi a Červenkovi s Hruškou. Sílu má Fastav i v útoku. Střílet góly má v popisu práce Matějov, Železník, Bača a Poznar.

„My ani Opava nejsme spokojení s dosavadními výsledky a předváděnými výkony. Je pro nás trochu nevýhodou, že soupeř přijede poprvé s novým trenérem a všichni hráči se před ním budou chtít ukázat v tom nejlepším světle. Na druhou stranu my sobotní derby potřebujeme zvládnout, aby se situace po víkendu alespoň částečně přiblížila tomu, co jsme si v úvodu sezony představovali,“ řekl pro web zlínského klubu trenér Aleš Křeček.

Zápas na zlínské Letné začíná v sobotu v 17 hodin a opavští hráči by se opět rádi opřeli o podporu svých skvělých fanoušků.


sdílet