Opavští žáci uspěli na velkém mezinárodním turnaji v Korni

4. 1. 2014
Redakce

O P A V A - Žáci kategorie U12 reprezentovali Slezský FC v prosinci také na turnaji ve slovenské Korni, kde červený tým obsadil čtvrté a žlutý výběr třinácté místo.

Turnaje se zúčastnilo osmnáct družstev z České republiky, Slovenska a Polska. Hrálo se ve třech skupinách po šesti, kdy první týmy a dva nejlepší druhé týmy postoupili do skupiny o první až páté místo.

Červený tým SFC svou skupinu i přes jednu porážku o skóre vyhrál a předváděl ve skupině velmi dobrý fotbal, ovšem limitovala jej velmi špatná koncovka, kdy na gól potřeboval minimálně tři šance.

Týmu žlutých se už tak dobře nevedlo a ve své skupině obsadil až páté místo, kdy ve dvou zápasech pokazil začátek utkání a brzy prohrával o dvě branky. Ve dvou utkáních zase inkasoval pár vteřin před koncem rozdílový gól. Střídal tedy celkem kvalitní zápasy s nekvalitními. Žlutý výběr šel do skupiny o 11. – 15. místo kde po jednom vítězství, jedné remíze a dvou porážkách nakonec skončil na 13. místě.

Červený tým šel do skupiny o vítězství, kde všechny zápasy měly výbornou kvalitu a hrály se před výbornou kulisou fandících diváků. Hned v prvním zápase červený tým vyhrál po výborném výkonu a mnoha zahozených šancích nad Slovanem Bratislava A 4:3, bohužel v dalších dvou zápasech i přes kvalitní výkony podlehl MŠK Žilině 0:2 a Frýdku - Místku 2:4. V posledním zápase už remíza 2:2 s Juventusem Žilina na medaili nestačila. Celkovým vítězem se stala zaslouženě MŠK Žilina.

„Chtěl bych pochválit všechny kluky za předvedené výkony. Nemuseli se za ně vůbec stydět, kdy zejména herní projev červeného týmu, byl velmi dobrý a nebýt velkého množství zahozených šancí, mohlo být i konečné umístění ještě o kousek lepší,“ řekl trenér opavské kategorie U12 Radim Maloch.

Zápasy červeného týmu

SFC - Šamorín 2:1
SFC - ŠKP Bratislava 5:0
SFC - Juventus Žilina 1:2
SFC - Vsetín 4:1
SFC - Slovan Bratislava B 5:0
SFC - Slovan Bratislava A 4:3
SFC - MŠK Žilina 0:2
SFC - Frýdek-Místek 2:4
SFC - Juventus Žilina 2:2

Zápasy žlutého týmu

SFC - Ruda Slaska A 9:0
SFC - Valašské Meziříčí 2:5
SFC - Slovan Bratislava A 2:3
SFC - Moravany 1:2
SFC - Čadca 2:3
SFC - Levice 2:4
SFC - Slovan Bratislava B 1:1
SFC - Vsetín 2:4
SFC - Ruda Slaska B 9:0

Popisek fotografie Horní řada zleva: Lukáš Vajda (trenér), Lukáš Bartusek, Sebastian Latoň, Roderik Kutty, Tomáš Kirschner, Petr Latka, Jakub Rolný, Filip Woch, Filip Jelínek, Štěpán Řeháček, Radim Maloch (trenér).
Spodní řada zleva: Matěj Novák, Matěj Silber, Jan Müller, Maxmilián Starý, Matěj Hrbáč, Jan Kirschner, Šimon Gargoš, Michal Píšala.
sdílet