Místo v sestavě? Je jen na mě, abych se o něj popral, řekl Květon

23. 1. 2014
Redakce

O P A V A – Fotbalisté Slezského FC zvítězili v polském Opole a první poločas strávil v opavské bráně <b>Josef Květon</b>, který by rád získal zpět pozici brankářské jedničky Baránkova výběru.

„Začali jsme dobře a prakticky hned z rozehrávky jsme se dostali do první vážné šance. Začátek zápasu byl důležitý, brzy jsme dali první gól a vzápětí hned zvýšili na 2:0. Pak jsme ale trochu přestali útočit, domácí na nás vlétli a z toho pramenily jejich šance,“ řekl Josef Květon, který v létě přišel o pozici brankáře číslo jedna.

„Na podzim jsem byl často zraněný. Od posledního zápasu na Bohemce jsem měl problémy s kotníkem. V přípravě jsem zase plotýnkami, ale nyní už jsem stoprocentně v pořádku a je jen na mě, abych se o místo v sestavě porval,“ tvrdil čtyřiadvacetiletý gólman.

Brankáři Slezského FC se hodně zapojují na zakládání akcí a rozehrávce.

„Pomáháme rozehrávkou, je to lepší než míč jen nakopnout. Tréňa nás nutí do hry nohama často, což po nás chtěl dřív i pan Vavruška. Zapracovali jsme na tom a jde to nahoru,“ pousmál se rodák z Bruntálu, který by se měl v brzké době dočkat potomka.

„Dítě by se mělo narodit 14. května, a když se nám navíc podaří postoupit zpátky, bude to super,“ uzavřel Josef Květon.


sdílet