Příprava pokračuje, Slezský míří na hřiště Gliwic

9. 2. 2014
Redakce

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC cestují k dalšímu přípravnému zápasu do Polska, kde se utkají s celkem Gliwic. Výkop zápasu je naplánován na pondělní osmnáctou hodinu.

Piast Gliwice je tradičním účastníkem polské nejvyšší soutěže. Klub byl založen v roce 1945. Polský celek hraje své domácí zápasy na stadionu s názvem Stadion Miejski v Gliwicích s kapacitou 10 037 diváků.

Pondělní soupeř Opavy obsadil v minulém ročníku Ekstraklasy čtvrté místo, letos mu však patří až průběžná jedenáctá příčka. Trenérem Piastu Gliwice je Marcin Brosz.

V polském celku působí také jeden hráč českého původu. Útočník Tomáš Dočekal prošel v Česku Jabloncem a Viktorkou Žižkov, odkud právě do Gliwic přestoupil. Před touto sezónou působil v Piastu ještě obránce Jan Buryán, dlouholetá opora Viktorie Žižkov. Ten však před tímto ročníkem zamířil zpátky do vlasti, zde momentálně obléká dres Benátek nad Jizerou.

Fotbalisté Slezského FC mají za sebou již šest přípravných zápasů s bilancí čtyř výher a dvou porážek. Naposledy se Opava utkala s týmem Zlína, který porazila zásluhou branky Jana Schaffartzika nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Pondělní klání však bude pro Opavské daleko těžším oříškem. Přestože Gliwicím patří v letošním ročníku oproti loňské sezoně až jedenáctá pozice, i tak budou domácí favority. Zda-li opavští dokáží překvapit, napoví až samotný zápas. Ten má výkop v 18:00.


sdílet