Do Prahy zavítali také hráči opavské čtrnáctky

10. 2. 2014
Redakce

P R A H A, O P A V A - Tým kategorie U14 absolvoval dvoudenní návštěvu Prahy, kde se utkal se dvěma pražskými kluby Viktorií Žižkov a Duklou Praha. Součástí návštěvy byla také prohlídka Pražského hradu a olympijské vesničky postavené na letenské pláni.

Ve čtvrtek po příjezdu z Opavy se hráči Slezského FC utkali s Duklou Praha. Hrálo se v podvečer Na Julisce a ještě před utkáním se podívali do kabiny A-mužstva pražské Dukly.

Utkání se hrálo na tři třetiny po třiceti minutách, aby si hráči na obou stranách co nejvíce zahráli. Samotný zápas byl veden ve velmi dobrém duchu, bez sebemenších problémů, kdy si utkání rozhodovali sami hráči.

„Po většinu všech tří třetin byli lepšími hráči mladíci Dukly. Měli územní převahu, byli mnohem lepší v individuální práci s míčem, a mnohem lépe se jim dařilo kombinovat a držet míč. Zaostávali v jediném, a to v proměňování šancí. V tom naopak excelovali hráči Opavy, kteří využili všech svých příležitostí ke vstřelení branky,“ řekl k utkání opavský trenér Jan Doseděl.

„Výkon však byl velmi špatný. Většina hráčů měla problémy v práci s míčem, a díky tomu se Opavané často pouze bránili a nebyli schopni udržet míč na svých kopačkách,“ uvedl kouč čtrnáctky Slezského FC.

Utkání nakonec navzdory špatnému výkonu Opava vyhrála v poměru 7:4, když se trefili Veselý 2, Fusek 2, Souček 2 a Manderla.

V pátek se Opava utkala s druhým pražským týmem, Viktorií Žižkov. V tomto zápase se hrálo klasicky na dva poločasy po 35 minutách. Oproti střetu s Duklou, byli hráči Opavy mnohem lepším soupeřem. Zlepšila se práce s míčem, a tím i kombinační schopnost celého týmu.

„Velkou předností v tomto utkání byla síla v ohrožování branky soupeře. V případě, že se povedlo dostat na polovinu hráčů Žižkova, znamenalo to buď velkou příležitost anebo rovnou vstřelení branky. Obzvláště se Opavským dařil rychlý přechod do otevřené obrany soupeře, který většinou směřoval přímo k zakončení akce,“ řekl trenér Doseděl.

„Žižkovská Viktorka se snažila také o konstruktivní kombinační hru, což se jim dařilo. Utkání tak bylo velmi zajímavé, plné pěkných akcí na obou stranách. Oba soupeři však také udělali několik chyb, které vedly ke vstřelení gólu,“ dodal opavský kouč.

Utkání nakonec skončilo 5:3 ve prospěch opavských hráčů, čtyři góly vstřelil Veselý a jeden přidal Červeňák .

Hráči SFC Opava, kteří se zúčastnili dvojutkání v Praze: Vyklický, Harazim, Anděl, Kovalčík, Bitomský, Bolacký, Vrána, Bartusek, Skopalík, Souček, Veselý, Koschatzký, Fusek, Červeňák, Manderla, Kostera, Dostál, Šimeček, Fadrný, Elbel.


sdílet