Jakub Janetzký: Důležitá výhra, ale musíme makat dál

3. 3. 2014
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A - Fotbalisté opavské devatenáctky na umělé trávě v Kylešovicích třemi góly sestřelili v důležitém záchranářském souboji Frýdek-Místek a jarní mise v cestě za udržením nejvyšší soutěže začala dobře. Povedený zápas odehrál záložník <b>Jakub Janetzký</b>, který ve druhém poločase přidal pojišťující třetí branku do sítě Valcířů.

„Byli jsme lepší. V prvním poločase jsme Frýdek-Místek docela přehrávali, ve druhé půli už to ale bylo horší,“ přiznal Jakub Janetzký.

Opavští se ujali vedení dvěma slepenými góly v prvním poločase.

„Bylo štěstí, že jsme vstřelili ty dva góly. Jinak nevím, jak by se zápas vyvíjel. Je to důležitá výhra, protože jsme se Frýdku-Místku v tabulce bodově přiblížili, ale musíme makat dál,“ pokračoval teprve šestnáctiletý talent Slezského FC.

Po změně stran už se hra srovnala a do šancí se dostávali také hostující dorostenci.

„Bylo to horší, už jsme moc nemohli. Naštěstí jsme to zvládli,“ oddychl si opavský záložník, který v 64. minutě přidal ranou k tyči třetí gól žluto-modré eskadry.

„Při třetím gólu mi dobře nahrál Pavel Zagol, já už celou akci jen zakončil,“ řekl skromně Janetzký, jehož strýc Kamil Janetzký chytá v dresu Stěbořic okresní přebor.

„Fotbal spolu řešíme, ale že bychom se hecovali, to ne. Chodí se na mě dívat, občas se mrknu já na něj ve Stěbořicích,“ pousmál se nadějný fotbalista, jenž nakoukl i do české reprezentace U16.

V dalším kole míří opavský starší dorost na půdu brněnské Zbrojovky. Naváže v Brně na své povedené výkony z posledních dvou zápasů?

„Chceme vyhrát, budeme se snažit,“ uzavřel Jakub Janetzký.


sdílet