Klokani jsou nepříjemní, ale my musíme vyhrát

14. 9. 2012
Redakce

Aktuálně druhý celek soutěže, vršovičtí Klokani, míří do Opavy. Tým Jožky Webra v posledních zápasech nabral slušnou formu a tabulkou stoupá vzhůru. Nastal čas klokaní rozlet zastavit! Pevně věříme, že Vavruškově družině se to podaří a nový kouč společně s asistentem Jaroslavem Kolínkem dostanou pěkný dárek ke svým čtyřicátým narozeninám.

Bohemka, klub s velkou tradicí, prošla v zimě omlazovací kúrou, velkým plusem pro ni byl návrat zpět do Ďolíčku. Naposledy Klokani doma porazili gólem exsparťana Jakuba Rady Znojmo 1:0. „Měli jsme více za hry, více brankových šancí. Znojmo má třináct bodů, bylo kvalitním soupeřem, ale my jsme vyhráli zaslouženě,“ řekl po zápase šťastný střelec vítězné branky Jakub Rada.

Současný kádr Klokanů má velkou kvalitu. V brance má pevné místo velezkušený šoumen Radek Sňozík, velký srdcař a klubová ikona. V obraně pravidelně nastupuje čtyřiadvacetiletý odchovanec bratislavského Slovanu Martin Cseh. Velkými zkušenostmi disponuje Václav Kalina, třiatřicetiletý borec, který posledních pět let odkopal v Mladé Boleslavi. V záloze sází trenér Weber na Jakuba Radu, bývalého kapitána sparťanské rezervy, jenž má ale i zkušenosti z nejvyšší slovenské soutěže v dresu bratislavského Slovanu. O své místo na slunci si říká teprve osmnáctiletý rebel Nicolas Šumský, technicky dobře vybavený záložník, jenž zkušenosti sbíral například v Argentině. Velice dobře se jeví odchovanec Bohemky Daniel Bartek. Z Dukly Praha získali Klokani do záložní řady šestadvacetiletého Ondřeje Šimla. Tři kvalitní borce má Bohemka v útoku. Pestrým fotbalovým životopisem se může pyšnit Martin Jirouš. Tomu je teprve pětadvacet, přesto stačil vystřídat spoustu klubů. Hrával za Liberec, Čáslav, Příbram, Sokolov, Spartu, Duklu a Olomouc. Pro opavského fanouška není neznámý Vladimír Bálek. Právě tento bývalý hráč pražské Slavie v minulosti k několika zápasům za Slezský FC ještě v první lize nastoupil. Tuto dvojici doplňuje Pavel Vyhnal.

„Bohemka má kvalitní tým, ale jak jsem již řekl, my se musíme soustředit stále sami na sebe. Abychom byli úspěšní, musíme do zápasu převést některé dobré věci ze Zlína a přidat něco navíc,“ řekl opavský trenér David Vavruška, který s největší pravděpodobností nebude moc počítat se zraněným Jakubem Dohnálkem.

Pravděpodobná sestava Bohemky: Sňozík - Hauer, Cseh, Šmíd, Kalina - Moravec, Jindřišek, Rada, Nerad, Bartek - Bálek.


sdílet