MSFL startuje! Slezský FC se v jarní premiéře utká s Břeclaví

21. 3. 2014
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A – První zápas jara je tady! Fanoušky tolik očekáváná jarní část třetiligové sezony vypukne už v <b>sobotu 22. března</b> od <b>18 hodin</b>, kdy na stadionu v Městských sadech vyzve Slezský FC mužstvo Břeclavi. Přijďte podpořit opavské fotbalisty v boji o návrat do Fotbalové národní ligy!

Do slezské metropole Břeclav, tým, který se v letošní sezoně trápí a pohybuje se v sestupových vodách, což u něj nebylo v minulosti zvykem. To byl možná i důvod, proč trenér Milan Valachovič sáhl k docela slušné obměně kádru.

Do Rakouska zamířil Dominik Šilinger a do druholigového Třince Jan Krejčí s Jaroslavem Málkem. V kádru Jihomoravanů nefiguruje už ani jméno Miroslava Krále, autora břeclavského gólu z prvního vzájemného duelu. Ten si šel na fotbalový chleba vydělávat do nižší soutěže v Německu.

Klubovou příslušnost dále změnili David Cupák, Franklin Ekena, Dušan Markovič, Tomáš Pospiš a Jakub Dobšíček.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava MSK Břeclav
SFC Opava 2. pozice v tabulce 13. MSK Břeclav
30 získané body 16
8 – 6 – 2 výhry – remízy – prohry 4 - 4 – 8
26:15 skóre 14:20

Současný tým ale budí respekt. Je v něm několik fotbalistů se zkušenostmi z vyšších soutěží, jako je například Jan Šilinger s Ondřejem Lysoňkem. Opavským fanouškům je také dobře známé jméno útočníka Davida Jukla. Není to tak dávno, co tento hráč oblékal dres Slezského FC.

Kouč Valachovič se může opřít i o cizince, když pomineme Slováky, tak si nelze nevšimnout mladého Brazilce Lucase Carvalha de Serru nebo ukrajinského zadáka z Dněpropetrovska Stanislava Morozova.

Břeclav má za sebou hektickou přípravu, kdy bojovala s poměrně slušnou marodkou. V generálce porazila Líšeň 5:3, kdy se hattrickem blýskl Radek Sasín, se sedmi góly nejlepší střelec přípravy. V sestavě chyběli marodi Šilinger s Brunovským.

„Rád bych je v Opavě měl v základní sestavě,“ řekl trenér Břeclavi Milan Valachovič. „Z naší strany to ještě stále není ono, dostáváme zbytečné branky. Musíme zlepšit hlavně bránění standardních situací,“ dodal břeclavský kouč, který Opavu sledoval osobně v přípravném duelu v Senici a na její hru pěl slova chvály.

„Nečeká nás lehké utkání, stále ještě bojujeme se střevní virózou, které se promítne i do naší sestavy,“ řekl trenér SFC Opava Jan Baránek.

„Břeclav se pohybuje ve spodních patrech tabulky, u nás ale nebude mít, co ztratit. Věřím ale, že konečně budeme úspěšní v koncovce,“ dodal opavský stratég.

Pravděpodobné sestavy:
  • Slezský FC Opava: Květon – Vavřík, Dvorník, Horka, Matěj Hrabina – Wirth – Metelka, Polách, Schaffartzik – Komenda – Mrázek.
  • MSK Břeclav: Prokop – Šenk, Brunovský, Lysoněk, Šilinger – Levčík – Simandl, Sasín, Paděra, Lapeš – Jukl.

Zápas má výkop na programu v sobotu 22. března v 18 hodin a průběh utkání můžete sledovat také na serveru Onlajny.com


sdílet