Slezský FC míří na půdu posledního Žďáru i s uzdraveným Mrázkem

29. 4. 2014
Redakce

O P A V A - Opavské fotbalisty čeká nejdelší výlet na hřiště soupeře v letošní třetiligové sezoně. Slezský FC totiž v rámci vloženého 17. kola MSFL ve <b>středu 30. dubna od 16:30</b> změří síly s posledním Žďárem nad Sázavou. Přiveze Opava konečně tři body?

„Všichni kluci se dali relativně do pořádku. Připraven bude i Tomáš Mrázek,“ přišel s pozitivní zprávou opavský kouč Jan Baránek.

Jeho svěřenci v posledních třech zápasech nepředvádějí nikterak oslnivý fotbal. Zejména v prvních poločasech posledních dvou duelů se Slezané pořádně natrápili.

„Poslední zápasy nebyly celkově bůhvíjaké. Šance si vytváříme, ale neproměňujeme je. I přes tragickou hru ve Zlíně jsme si vytvořili snad šest gólových příležitostí. Musíme vycházet z kompaktního bloku a přidat na bojovnosti. Soupeře nesmíme vůbec pustit do hry,“ hledal recept na úspěch trenér Slezského FC.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
ŽĎAS Žďár nad Sázavou Slezský FC Opava
FC ŽĎAS 16. pozice v tabulce 1. SFC Opava
18 získané body 41
4 – 6 – 12 výhry – remízy – prohry 11 – 8 – 3
20:41 skóre 36:19

Fotbalisté Žďáru nad Sázavou sice společně s Břeclaví zaujímají dno třetiligové tabulky, ovšem v posledním kole dokázali zvítězit na horké půdě Třebíče.

„Domácí nyní vyhráli venku, ale jsou poslední a nemají co ztratit. Čeká nás bojovný soupeř, kterého musíme přehrát nasazením. Důležité bude dát rychlý gól,“ tušil Baránek.

Žďas pod vedením trenéra Libora Štourače na jaře vyhrál z šesti duelů pouze jediný. Jinak si připsal remízu s Břeclaví, béčkem Sigmy a Mikulovicemi. Prohrál v Orlové a naposledy doma s Uničovem.

Před domácím publikem poslední mužstvo MSFL naposledy zvítězilo 15. září 2013 v souboji s Břeclaví. Od té doby čeká na tři body marně a nyní se musí mít na pozor před Opavou.

„Při vší úctě k Třebíči, jejíž kvality nechci nikterak snižovat, má Opava úplně jiné parametry. Stačí jen zmínit jména jako Polách, Dvorník, Metelka anebo Sedláček a je jasné, že tenhle tým se pohybuje někde jinde než zbytek soutěže,“ řekl pro klubový web Žďáru jeho trenér Libor Štourač.

Úvodní výkop zápasu je na programu ve středu 30. dubna 2014 od 16:30.

Z utkání bude připraven také on-line přenos na serveru Onlajny.com.

Důležité informace pro fanoušky SFC Opava

Stadion na mapě


sdílet