Opava hostí v utkání jara Prostějov, který má fazonu jako hrom

16. 5. 2014
Redakce

O P A V A - Fotbalisty Slezského FC čeká v <b>sobotu 17. května od 18 hodin</b> další veledůležitý zápas jarní části sezony. Slezané přivítají ve šlágru MSFL druhý Prostějov. Ten vyhrál pětkrát v řadě, a na Opavu ztrácí pouhé dva body. Věříme, že opavské borce nenecháte ve štychu a v posledním utkání, které v letošní sezoně v Městských sadech odehrají, je vyrazíte podpořit v hojném počtu!

„Sobotní utkání je pro nás důležité. Když jej zvládneme, můžeme si vytvořit náskok a lepší pozici do závěrečných kol soutěže,“ řekl kouč Opavy Jan Baránek, který má k dispozici téměř kompletní tým. „Němec se Sedláčkem už začali trénovat. Mimo hru je pouze Hoza,“ upřesnil trenér Slezského FC.

S čím na soupeře vyrukují opavští fotbalisté?

„Musíme hrát s maximálním nasazením a bojovností. Uvědomuje si, že v posledních zápasech nám schází fotbalovost, ale věřím, že v sobotním utkání předvedeme směrem dopředu solidní výkon,“ přál si Baránek.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava 1. SK Prostějov
Slezský FC Opava 1. pozice v tabulce 2. 1. SK Prostějov
50 získané body 48
14 – 8 – 3 výhry – remízy – prohry 14 – 6 – 5
40:19 skóre 47:33

Zápas jara, přesně takhle můžeme nazvat sobotní duel Opavy s prostějovskými Hanáky. Tým, jehož největší hvězdou je bývalý Sparťan Lukáš Zelenka, se na jaře neskutečně zvedl, vyhrál pět utkání v řadě a rázem je ve hře o postup. Na vedoucí Opavu ztrácí výběr trenéra Františka Jury pouhé dva body.

Kádr Prostějova je složen ze zajímavých fotbalistů. Lukáše Zelenku, který kromě Sparty hrál za Slovácko, ale také i nejvyšší soutěže v Belgii, Turecku a Maďarsku a zahrál si také za národní tým, není třeba představovat. Totéž platí o Petru Pavlíkovi, pevném pilíři zadních řad, který kopal ligu v Jablonci, Brně a na Slovácku, na kontě má 235 startů v nejvyšší soutěži.

V brance má pevné místo další ligou ostřílený fotbalista Tomáš Bureš. Jeho ligovými destinacemi byly Olomouc, Drnovice a Brno. K těmto celebritám můžeme zařadit i útočníka Martina Jirouše. Ten má ve svém životopise napsány kluby jako Sparta, Liberec, Dukla, Olomouc, Sokolov nebo Bohemians 1905.

Delegace rozhodčích

  • Hlavní: Valter Boček
  • Pomezní: Pavel Julínek
  • Pomezní: Gabriela Hanáková
  • Delegát: Zdeněk Zavadil

Trenér a manažer František Jura, který Opavu sledoval bystrým okem v Zábřehu, má v týmu i mladší hráče jako Krče, Pačocháře nebo Mazoucha, a hlavně pak mladého ostrostřelce Tomáše Machálka.

První letošní vzájemný duel na Hané skončil remízou 1:1. Opava nehrála špatně, vedla po gólu Františka Metelky, ovšem v poslední minutě srovnával Tomáš Machálek, tentýž hráč, který před týdnem dvěma góly zrežíroval vítězství nad Hlučínem. Prostějovští se tlačí na čelo tabulky, avšak z jejich tábora o postupu neuslyšíte ani slovo.

„Určitě to nebude lehké. Jdou za postupem nejvíc ze všech mančaftů. Může to být zajímavý duel. Hraje se až v šest hodin, takže nám asi rozsvítí světla a může být krásná atmosféra,“ říká Tomáš Machálek a doplňuje: „Máme o co hrát a jedeme si to užít. Nebudeme se svazovat myšlenkami na první místo. Naopak Opava se musí strachovat, hraje doma. Pro nás to bude jednodušší pozice.“

Mladý útočník se těší na atmosféru, která bude v Městských sadech panovat. „ Na kotel se těšíme. Nemáme se z čeho rozklepat, jejich kotel bude motivací pro nás. Oni musí, my jen můžeme,“ uzavírá s úsměvem.

Poslední vystoupení opavských fotbalistů v letošní sezoně na stadionu v Městských sadech startuje v sobotu 17. května 2014 od 18 hodin. Věříme, že poženete Slezský FC za výhrou.

Utkání budete moct sledovat také prostřednictvím on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Pravděpodobné sestavy

  • Slezský FC Opava: Květon – Vavřík, Metelka, Dvorník, Mat. Hrabina – Horka – Grussmann, Polách, Schaffartzik – Nekuda, Mrázek.
  • 1. SK Prostějov: Bureš – Hirsch, Pavlík, Zatloukal, Krejčíř – Pančochář, Fládr, Zelenka, Machálek – Krč, Jirouš.

sdílet