Derby v Krnově! Slezský FC přivítá Hlučín v čele s šutérem Hanusem

30. 5. 2014
Redakce

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC se na dva poslední domácí utkání uchýlí na stadion nedalekého Krnova a už v <b>sobotu 31. května od 16:30</b> na jeho trávníku změří síly s mužstvem Hlučína, které táhne především obávaný ostrostřelec Martin Hanus. Opavští chtějí v sobotu napravit zaváhání z Hulína a v derby s Hlučínem si připsat tři body. Přijďte je povzbudit!

Prvním soupeřem v krnovském azylu bude Hlučín, to znamená, že je před námi derby. Hlučínský tým vedený koučem Petrem Samcem se pohybuje ve druhé polovině tabulky a v jednom směru je specifický, téměř veškeré jarní branky vstřelil Martin Hanus.

Na podzim nulový, na jaře, do kterého se počítá i podzimní předehrávka, se trefil dvanáctkrát a společně s opavským Nekudou a hulínským Kopečným vede tabulku střelců celé MSFL.

Naposledy se tento osmatřicetiletý ostrostřelec trefil do sítě Orlové hned třikrát, ve všech případech z pokutových kopů.

„Na zápas s Opavou se těším, jen mě mrzí, že se to nehraje na stadionu v Městských sadech,“ řekl Martin Hanus. „Slezský FC je favoritem, postup mu přeji, ale my svou kůži neprodáme lacino. Doufám, že se mi střelecky bude dařit i v tomto zápase,“ doplnila jedna z největších postav celé MSFL.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava FC Hlučín
Slezský FC Opava 1. pozice v tabulce 11. FC Hlučín
53 získané body 33
15 – 8 – 4 výhry – remízy – prohry 9 – 6 – 12
41:20 skóre 29:38

Hlučínský tým má ve svém středu i hráče, kteří v minulosti oblékali opavský dres, ať už je to například Martin Skřehot nebo Jiří Barcal. Naopak opavský gólman David Hampel je odchovancem hlučínského fotbalu.

Kdybychom udělali ještě hlubší sondu do minulosti, tak zjistíme, že například současný kouč našeho protivníka Petr Samec trénoval béčko Slezského FC. Parťák Jana Baránka Lubomír Hrabina zase vedl hlučínskou devatenáctku a dokázal s ní postoupit do Celostátní ligy.

Když se podíváme na letošní bilance obou soupeřů, tak hovoří ve prospěch sobotního soka Opavy. Poprvé na sebe oba týmy narazily v Poháru České pošty. Na stadionu pod silem zvítězil Hlučín 2:0, góly vstřelili Petr Ondrušík s Františkem Hanusem, ani jeden už ale v hlučínském mužstvu není.

Druhý zápas se odehrál už v rámci MSFL druhého listopadu. Opavu poslal proměněnou penaltou do vedení Robin Wirth, za domácí srovnával na konečných 1:1 pět minut před koncem Vojtěch Heiník. Favorit má tak Hlučínu co vracet.

„Naší výhodou je, že můžeme jít do zápasu s klidnou hlavou, na rozdíl od domácích nebudeme pod tlakem. Věřím, že diváci uvidí dobrý fotbal a my se domů nevrátíme s prázdnou,“ poznamenal jeden z hlučínských trenérů Vladimír Mokrohajský.

Zápas začíná v sobotu 31. května 2014 od 16:30 na půdě krnovského fotbalového stadionu (Petrovická 1923/4, Krnov).

Důležité organizační informace

Doprava

Po dohodě s ČD, a. s. dojde k navýšení kapacity vlakového spojení, a to:

  • ve směru do Krnova: rychlík R1124 Opava-Východ – Krnov-Cvilín, odjezd ve 14:33
  • ve směru do Opavy: rychlík R1133 Krnov-Cvilín – Opava-Východ, odjezd v 19:10
  • Parkování

    Parkování pro osobní vozidla bude možné na ulici Petrovická a v okolí stadionu. Parkoviště přímo u vstupu na fotbalový stadion (mezi fotbalovým a zimním stadionem) bude vyhrazeno pro autobusy klubů a organizátory. Proto, prosím, dodržujte pokyny pořadatelské služby.

    Sektory fanoušků

    Vstup pro fanoušky SFC Opava se nachází u pokladny vedle hlavní tribuny a sektor fanoušků SFC je po dohodě umístěn vedle střídačky hostujícího týmu (v pravém rohu z pohledu hlavní tribuny.)

    Vstup pro fanoušky hostí je přímo z parkoviště ulice Petrovická kolem hřiště s umělou trávou. Sektor hostujících fanoušků je v levé části hlavní tribuny.

    „Pevně věříme, že podpoříte opavské fotbalisty hlasitým sportovním povzbuzováním, a přenesete tak domácí prostředí ze stadionu v Městských sadech do Krnova,“ řekl technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

    Vstupenky

    Cena všech vstupenek zůstává stejná. Jednotné vstupné činí 40,- Kč, lístek pro děti (6 - 12 let), ženy a starobní důchodce stojí 20,- Kč.

    Permanentky na mistrovská utkání Slezského FC i VIP karty samozřejmě platí i pro zápasy v Krnově.

    Krnovský stadion na mapě


sdílet