Prokeš se Šromem rozhodli o vítězství Slezského FC

17. 7. 2012
Redakce

Naši borci dnes odpoledne nastoupili na hřišti za opavským koupalištěm k dalšímu přípravnému zápasu. Tentokrát si do slezské metropole pozvali třetiligový Frýdek-Místek. Domácí nakonec zvítězili poměrem 2:0.

Stěžejní postavou úvodních pětačtyřiceti minut byl náš útočník Hynek Prokeš. Minimálně třikrát se ocitl sám před gólmanem Hlaváčem. V kýžený gól byl přitom schopný proměnit jen šanci z desáté minuty, kdy se krásně uvolnil na velkém vápně, střelu mířící k tyči ještě schoval za hráče a Slezský FC najednou vedl. K vidění bylo několik skutečně povedených akcí. Například, když Lumír Sedláček po útoku hostů bleskově převzal míč, rychlou přihrávkou po lajně na dobrých třicet metrů vybídl ke skórování Hynka Prokeše, který ovšem nedal. Frýdek-Místek ale v ofenzívě zdaleka bezzubý nebyl. Přechod do útoku se dařil zejména díky forvardovi zapůjčeném z našeho kádru Martinu Neubertovi. Vytáhlý útočník si byl schopný pokrýt míč, sklepnout do druhé vlny a nedopouštěl se zbytečných ztrát. Z jeho strany určitě dobrý výkon.

Na opavské straně si však pochvalu zasloužilo více hráčů. Třebaže trenér Josef Mazura o přestávce prostřídal skoro celou sestavu a tempo hry poněkud opadlo, Michal Šrom připojil druhý gólový pozdrav. Naběhl si na precizní kolmici Dušana Žmolíka, jenž mimochodem patřil k tomu nejlepšímu na naší straně, a krásným přehozením si vychutnal brankáře Prepsla. Těsně před koncem mohl snížit agilní Neubert, jenže jeho dorážce po skvělém centru jednoho ze spoluhráčů chyběla razance. I přesto může být mužstvo domácích nadmíru spokojeno. „Podle mého názoru jsme odehráli dobrý zápas s dobrým soupeřem. Jezdilo se nahoru dolů a fotbal nebyl špatný,“ uvedl náš kouč Josef Mazura a ještě se zamyslel nad příštím protivníkem, kterým bude v sobotu Uničov: „Zahrajeme si na hlavním hřišti. Domnívám se, že Uničov bude podobný soupeř jako Frýdek.“

SFC Opava – Frýdek-Místek 2:0 (1:0)

Branky: 10. Prokeš, 75. Šrom.

Sestava SFC: Květon (46. Novák) – Dohnálek (80. Uvíra), Kuděla (46. Horka), Uvíra (46. Swiech), Hrabina – Metelka (46. Šrom) – Žmolík, Ficek (46. Schaffartzik), Sedláček (46. Šrom) – Prokeš (46. Radzinevičius), Lokša.


sdílet