Stadion v Krnově? Slyšeli jste každé slovo, směje se Jan Schaffartzik

1. 6. 2014
Redakce

K R N O V - Fotbalisté Slezského FC vstoupili do svého krnovského exilu vítězně, když na útulném stadionu porazili v derby Hlučín. Hlavním strůjcem opavské výhry byl dvougólový Radim Grussmann. Velké nebezpečí pro hlučínskou obranu však znamenal také <b>Jan Schaffartzik</b>, který hrozil odvážnými průniky po levé straně, a s trochou štěstí se gólu mohl dočkat také on.

„Panovalo krásné fotbalové počasí, přišli lidi, vyhráli jsme, pecka pocit,“ rozplýval se po vítězství nad Hlučínem Jan Schaffartzik. „Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Hodně jsme se hecovali, o utkání se dost napsalo. Moc jsme chtěli vyhrát,“ dodal.

Opava šla v prvním poločase do vedení, když se ve 29. minutě prosadil Radim Grussmann, a nadále hrozila. Své slibné příležitosti však žluto-modrá eskadra neproměnila. Vyprávět by o tom mohl právě i Schaffartzik. Hlučín přispěchal v úvodu druhé půle s trestem, když se parádně trefil Dostál.

„Nebylo zrovna super, když nám dal Hlučín hned ze startu druhého poločasu gól. Přitom si v kabině říkáme, že musíme hrát to svoje. Věděli jsme však, že budeme mít další šance a určitě nějakou proměníme. Grussimu (Radimu Grussmannovi – pozn. red.) to tam dvakrát spadlo, za což jsme rádi,“ pousmál se šestadvacetiletý záložník.

Jan Schaffartzik

Narozen: 15. 12. 1987
Místo narození: Opava
Výška: 184 cm
Váha: 78 kg
Post: krajní záložník
Hráčská kariéra: odchovanec -> SFC Opava

Krátce po hlučínském vyrovnání ale Slezský FC získal náskok zpátky po zmíněné trefě Grussmanna, kterému míč ideálně předložil Schaffartzik. Opavští mohli přidat i třetí pojišťující gól, to se jim ale nepovedlo. Nejblíž tomu byl Metelka, jenže tomu nebyla branka pro ofsajd uznána.

„Měli jsme spoustu příležitostí, jen škoda, že jsme nějakou z nich nedotáhli do konce. Bylo by to lepší. Na druhou stranu si myslím, že Hlučínští neměli žádnou extra šanci. Vystřelili jednu super ránu, jinak neměli pořádně nic. Balon jsme měli na kopačkách my a zápas si užili,“ pokračoval rychlostně dobře vybavený fotbalista.

Derby mezi Opavou a Hlučínem je vždy velmi prestižní a nejinak tomu bylo v sobotu.

„Všechny kluky z Hlučína známe. Osobně jsem se hecoval s jedním z mých nejlepších kamarádů Jirkou Barcalem. I proto jsem chtěl vyhrát za každou cenu,“ tvrdil opavský odchovanec.

Krnovský stadion nabídl třetiligovému utkání důstojné podmínky a atmosféra byla výborná.

„Spousta fanoušků z Krnova jezdí i na opavský stadion, takže jsme věděli, že tady lidi přijdou, což se potvrdilo. Jsme všichni moc rádi. Je tady útulný stánek, lidi jsou blízko. Slyšeli jste každé slovo. Na jednu stranu to je dobře, na druhou jak kdy,“ uzavřel s úsměvem Jan Schaffartzik.


sdílet