Sedmnáctka kralovala na Opava Cupu v Háji ve Slezsku

16. 7. 2014
Redakce

H Á J V E S L E Z S K U - Fotbalové hřiště v Háji ve Slezsku o víkendu hostilo tradiční turnaj určený pro mladší dorostence s názvem Opava Cup. Opavské naděje zůstaly v silné konkurenci Ružomberoku, Vítkovic a ostravského Baníku bez porážky, a tak mohly zaslouženě slavit celkové prvenství.

Na úvod turnaje změnil výběr Slezského FC síly s Ružomberokem a po první půli, ve které byli lepší, vedli Opavští po gólu Vrány 1:0. Po změně stran se však karta obrátila a Slováci srovnali na konečných 1:1. Druhý zápas s Vítkovicemi skončil opět nerozhodně, tentokrát 2:2. Pro Opavu však byla remíza ztrátou, protože neproměnila hned několik stoprocentních šancí.

Zápasy SFC Opava

  • SFC Opava - Ružomberok 1:1 (Branka Opavy: Vrána)
  • SFC Opava - Vítkovice 2:2 (Šafrán, Tomáško)
  • SFC Opava - Baník Ostrava 1:0 (Barteska)

Třetí utkání bylo třešničkou na závěr, kdy se výhra nad silným Baníkem se rovnala vítězství v turnaji, přičemž jakýkoliv jiný výsledek znamenal třetí místo. Duel se hrál ve velkém tempu s šancemi na obou stranách. Po první bezbrankové půli nakonec derby rozhodl jediný gól, o který se deset minut před koncem postaral opavský mladík Barteska, a zajistil tak svému týmu turnajové vítězství.

„Kluky musíme pochválit za dobrou reprezentaci klubu, kdy jsme obstáli v silné konkurenci. Kromě jednoho poločasu jsme na turnaji navíc dokázali podat i velmi slušné výkony, což je pro nás povzbuzení do nové sezóny,“ řekl trenér opavské sedmnáctky Lukáš Černín.

Horní řada zleva: Pavel Hadaščok (trenér), Alois Grussmann (generální manažer SFC), Filip Mička, Václav Hájek, Jakub Dluhoš, Vojtěch Tomáško, Radim Stuchlík, Martin Šafrán, Jan Kolísek, Pavel Klembara, Michal Vavrečka, Adam Rychlý, Matěj Vrána, Viktor Kovács, Filip Paláček, Lukáš Černín (trenér).
Spodní řada zleva: Tomáš Richter, Jan Mako, Jan Kubný, Kamil Fojtík, Samuel Barteska, Tomáš Mosler.

Momentka z předávání cen. Zleva kapitán sedmnáctky Václav Hájek, uprostřed generální manažer klubu Alois Grussmann a trenér Pavel Hadaščok (vpravo).


sdílet