Slezský FC míří opět ven. Tentokrát zavítá do dalekého Mostu

8. 8. 2014
Redakce

O P A V A - Opavští fotbalisté mají před sebou druhé venkovní utkání v řadě. Slezané míří na dlouhou pouť na sever Čech, kde v <b>neděli 10. srpna od 17:30</b> změří síly s výběrem mosteckého Baníku. Podaří se Slezskému FC přivézt z daleké destinace další body?

Most zahájil sezonu blamáží na hřišti divizních Klatov, kde v rámci poháru FAČR remizoval 0:0 a na penalty prohrál. Následně přišlo na řadu úvodní kolo Fotbalové národní ligy a Baník zajížděl na půdě Karviné, odkud si po remíze 1:1 odvezl bod. Zápas sledovali i zástupci Opavy.

„Bylo důležité vidět hráče v akci, ale je jasné, že Most k domácímu utkání přistoupí trochu jinak. Co jsme viděli před týdnem, byli Mostečtí lepší než Karviná a bod získali zaslouženě. Most má slušné a konsolidované mužstvo,“ řekl opavský trenér Jan Baránek.

Soupeř ve zkratce – FK Baník Most 1909
Rok založení: 1909 Baník Most
Stadion: Stadion Josefa Masopusta (7500 míst)
Klubové barvy: zelená, bílá, černá
Trenér: Vít Raszyk Posledních pět let:
2009/10 - FNL (12. místo)
2010/11 - FNL (13. místo)
2011/12 - FNL(9. místo)
2012/13 - FNL (13. místo)
2013/14 - FNL (12. místo)
Největší úspěchy: Postup do 1. ligy (2004/05), 10. místo v 1. lize (2005/06)
Oficiální web: www.fkbm1909.cz

Mostecký Baník vede z lavičky kouč Vít Raszyk, jenž mužstvo převzal letos v dubnu. Díky spolupráci s plzeňskou Viktorií, která byla potvrzena na konci června, má Raszyk k dispozici několik mladých fotbalistů z Plzně. Jmenovat můžeme brankáře Aleše Mandouse, obránce Ondřeje Chocholouška, záložníky Mladena Veselinoviće, Martina Hoffmanna, Tomáše Petráčka a útočníka Dominika Mandulu.

Na přestup navíc Most získal dvaadvacetiletého zadáka Jakuba Sudka z pražské Slavie a Šime Marunu, jenž přišel z chorvatského Interu Zaprešić, kde se mimochodem potkal s bývalým opavským útočníkem Milanem Halaškou.

Silnou stránkou mosteckého výběru by měla být ofenziva. Jiří Procházka nebo Martin Surynek budí respekt stejně jako last-minute posila Jiří Mlika. Vyhlášený kanonýr, který se nejvíce proslavil góly v dresu Sokolova. Poslední dva jmenovaní ale v Karviné nenastoupili.

„Ti v prvním kole nehráli, ale nevíme, v jaké sestavě Most nastoupí proti nám. Čeká nás silný tým z Čech, který má ambice hrát v horní polovině tabulky. Pro nás bude nedělní duel další zkouškou, co od sezony očekávat,“ pokračoval kouč Slezského FC.

Mostu se nevyhnuly ani odchody. Gólmanské jedničce Jaroslavu Belaňovi skončilo hostování z Bohemians Praha a mostecký Baník vyměnil za ten sokolovský. Do pražské Dukly se vrátil středopolař Radim Nečas a v Mostu už nebude pokračovat ani zkušený obránce Petr Johana, někdejší opora Liberce nebo Sparty.

Most má ze Slezského FC respekt. „Opava je nováček jen kvůli tomu, že nyní postoupila zpátky, ale pro mě je to kvalitní tým, určitě to nebude snadné. Sílu zřejmě ukázala už ve Frýdku, kde v prvním kole zvítězila 3:2. Určitě i sem pojede s cílem vyhrát, ale to my nesmíme dopustit. Z našeho stadionu musí být nedobytná tvrz,“ uvedl pro mostecký web obránce Ondřej Běloušek.

Opavští nechtějí nic podcenit a do Mostu vyrazí už o den dříve.

„Vzhledem ke stavu českých dálnic nechceme riskovat, že by se cestou něco stalo, a proto do Mostu vyrazíme už v sobotu,“ vysvětlil Baránek.

Ten se bude muset obejít bez zraněného Kuzmanoviće, jenž odstoupil z utkání ve Frýdku-Místku kvůli těžkému výronu kotníku. Mimo hru bude minimálně měsíc. Opavě budou chybět také mladíci Němec s Kuzníkem, kteří přes týden netrénovali.

Utkání na půdě Mostu startuje v neděli 10. srpna 2014 od 17:30. Průběh zápasu můžete sledovat prostřednictvím serveru Onlajny.com.

Stadion na mapě


sdílet