Rezerva na úvod prohrála, nestačila na Zábřeh

10. 8. 2014
Redakce

Fotbalisté opavské rezervy vstoupili do nového soutěžního ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy porážkou. Svěřenci trenéra Hrabiny v Zábřehu sice vedli, domácím se však ještě do poločasu podařilo vyrovnat a po změně stran dvěma brankami také průběh zápasu otočit.

Úvodní minuty nedělního duelu mnoho zajímavého nenabídly, obě mužstva totiž do prvního utkání nové sezony vstoupila opatrně. Do první větší šance se po čtvrthodině hry dostal Gebauer, ale domácí brankář jeho ránu zlikvidoval. Tentýž hráč ovšem chvíli nato zahrával přímý volný kop a svou razantní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí se však s nepříznivým vývojem nehodlali smířit a podnikli ofenzivní výpad, po kterém v pokutovém území zakončil Kotůlek, ten však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. To ho ale nemuselo příliš mrzet, protože se jeho spoluhráčům o chvíli později podařilo vyrovnat, když Krčmařík adresoval přesnou přihrávku Komendovi, který poslal míč do odkryté brány.

Po vyrovnávací brance bylo tempo hry vysoké, do šance se dokázal dostat Kotůlek a na druhé straně také Pavel Zagol. Střele domácího plejera však scházela potřebná přesnost, stejně jako pokusu mladého opavského útočníka.

Fotbalisté Zábřehu vletěli do druhé půle jako uragán a odměnou jim byla vedoucí branka Krčmaříka. Ten se o deset minut později řítil do další gólové šance, ale míč mu v posledním možném okamžiku odkopl obránce. Po této útočné akci domácích fotbalistů následoval rohový kop, na který si nejvýše naskočil Kovář a přesně mířenou hlavičkou poslal Zábřeh do dvoubrankového vedení.

To se v 69. minutě ještě pokusil navýšit Swiech, s jeho nebezpečnou střelou si však opavský brankář poradil. Opava však nechtěla dát svou kůži lacino a po střele jednoho z hostujících hráčů musel Šustr vytasit precizní zákrok.

Závěr zápasu však patřil domácím. Do dvou nebezpečných brankových příležitostí se totiž probojoval Pyclík, ale opavského brankáře Godulu nepřekonal. Stejný hráč se navíc po obranném zákroku Martina Zagola dožadoval odpískání pokutového kopu, píšťalka hlavního sudího však zůstala němá.


sdílet