Paráda! Slezský FC zvládl vítězně i druhý zápas a z Mostu veze tři body

10. 8. 2014
Redakce

M O S T - Fotbalisté Slezského FC zvládli také své druhé venkovní utkání v řadě, tentokrát zvítězili na stadionu Mostu. Opava zaznamenala všechny tři branky ve druhém poločase. Skóre nejprve otevřel Ševčík, druhý zásah přidal z penalty Schaffartzik a poslední branku vstřelil Machálek. Za týden čeká výběr trenéra Baránka první domácí utkání proti Ústí nad Labem.

Úvod utkání příliš fotbalové krásy nepobral, hra probíhala především ve středu hřiště. Vůbec první střely utkání se přítomní diváci dočkali v 9. minutě, Surynek však bránu Opavy netrefil. O chvíli později prověřil Květona Nguyen, opavský brankář si však se střelou z hranice vápna poradil

Opava si první vážnější příležitost vytvořila ve 20. minutě, Schaffartzik dostal míč do šestnáctky a z voleje zamířil jen těsně vedle levé tyče Mandousovy brány. V závěru úvodního dějství získali opavští fotbalisté výhodu přímého kopu těsně před pokutovým územím, jenže ani z této standardní situace se nedokázali prosadit. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá půle začala dvěmi obrovskými šancemi. Tu první si vytvořili hráči domácího týmu, jedovatou střelu Mliky však Květon zneškodnil. Po něm se na druhé straně ve stoprocentní šanci ocitl Pospěch, ten ale pouze orazítkoval břevno.

Do brankové příležitosti se v 65. minutě dostali také domácí, hlavičkový pokus Jakovljeviče však Květon vychytal. Skóre se měnilo o dvě minuty později, kdy se ze standardní situace dokázal prosadit Ševčík, který tak poslal hosty do vedení.

V 80. minutě se Opava dostala už do dvoubrankového vedení, Řehák totiž v pokutovém území sestřelil Vavříka a nařízený pokutový kop proměnil Schaffartzik. Ve třetí minutě nastaveného času pak výhru Opavy zpečetil Machálek, který si střihl sólo přes celé hřiště a přesnou střelou uzavřel gólový účet zápasu.


sdílet