Slezský padl s Táborskem

8. 5. 2024
Redakce
FC SILON Táborsko
2:1 (1:1)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 44. Bláha, 73. Svatek - 3. Rezek

ŽK: 9. Bláha, 45. Đorđić - 39. Ondráček, 43. Hýbl

FC SILON Táborsko

Pastornický – Koné, Novák, Tusjak, P. Plachý – Bláha, Kateřiňák, Sojka (76. Skopec), Đorđić, Varačka – Šašinka (65. Svatek)

Slezský FC Opava

Richter – Kopečný, Srubek, Janoščín, Hýbl (46. Kadlec) – Ondráček (81. Velička), Blecha – Málek, Rezek (68. Přichystal), Marzuq (46. Omale) – Rataj (78. Haitl)

Slezský po dobrém vstupu do utkání vedení neudržel a proti Táborsku padl.

Opavští nechtěli ponechat nic náhodě a proto hned od první minuty vytvářeli na Táborsko tlak při rozehrávce. Tato aktivita přinesla ovoce hned ve třetí minutě, kdy Marzuq vystihnul rozehrávku a poslal míč na Málka. Ten svým pohybem uvolnil Rezka, který propálil vše co mu stálo v cestě 0:1. Skóre zápasu se mohlo měnit hned v zápětí, kdy si Šašinka našel míč ve vápně. Jeho pokus však dokázal zneškodnit Richter. Táborsko dostalo v 18. minutě výhodu standardní situace z hranice šestnáctky. Přímou střelu ale lapil Richter. Ve 23. minutě se do obrovské šance dostal Málek. Jeho dorážka však trefila jen Pastornického. Ve 39. minutě se do zakončení dostal Đorđić, který se snažil obstřelit Richtera. Ten však skokem k levé tyči střelu vyrazil na roh. V té samé minutě byl ve vápně Đorđić povalen na zem a rozhodčí nařídil pokutový kop. Srbský útočník však neunesl tíhu okamžiku a míč poslal nad Richterovu bránu. Tlak Táborska se však stále zvyšoval a proto přišel trest v podobě vyrovnání, kdy se ve 44. minutě prosadil Bláha, 1:1.

Po změně stran se do ofenzivního snažení dali Slezané. Rataj vyslal prudký centr, který však obrana zblokovala na rohový kop. V 58. minutě se po dalším závaru dostal ke střele Omale. Jeho pokus ale zblokovala obrana domácích. V 62. minutě se do zakončení tlačili také domácí. Obrana Slezanů však nikoho k finálnímu zakončení nepustila. V 65. minutě se z ničeho nic za obranou opavských vynořil Plachý. Jeho střela naštěstí mířila jen vysoko nad. V 73. minutě se po nedohodě v opavské defenzivě dostal k míči Svatek a propálil Richtera, 2:1. Osud utkání chtěl vzít do svých rukou Blecha, který v 78. minutě natáhnul ke střele. S tou si však na dvakrát Pastornický dokázal poradit. V nastaveném čase vykřesal naději na bodový zisk Janoščín, který vybojoval roh. Ten hlavou zakončoval Richter, bohužel jen nad.

sdílet