Opavští mladíci skončili na Ondrášovka Cupu desátí

27. 5. 2016
Redakce

O P A V A – Vynikajícího výsledku dosáhli hráči kategorie U-9 na Ondrášovka Cupu, který se konal před několika dny. Ve velmi silné republikové konkurenci šestadvaceti týmů obstáli, v základní skupině získali celkem sedmadvacet bodů a skončili šestí. Celkově si pak dokráčeli pro desáté místo.

Opavští borci do všech zápasů dávali maximum, jejich výkony vykazovaly maximální nasazení, avšak dopláceli na špatnou koncovku. Ta je bohužel pro ně na tak kvalitně obsazených turnajích rozhodující. Skvěle si mladí Opavané vedli proti olomoucké Sigmě, Hradci Králové, Slavii Prava nebo Žilině.

„Rodiče kluky neustále povzbuzovali a dokázali je vyburcovat k dobrým výkonům. Celkově hodnotím turnaj jako úspěšný, ale po herní stránce našeho týmu to mohlo být lepší. Na kluky dolehla atmosféra turnaje a v určitých momentech hráli až s moc velkým respektem,“ konstatoval trenér kategorie U 9 SFC Opava David Sedlář.

Celkové prvenství vybojovala pražská Sparta, druhé místo připadlo Hradci Králové, bronzová skončila Sigma Olomouc a čtvrtí byli mladí fotbalisté Ústí nad Labem.

Trenéři zleva: David Sedlář, Marek Fuss.
Horní řada zleva: Jakub Pavlíček, Miroslav Anderle, Petr Kutálek, Jonáš Gebauer, Alex Klimeš, Richard Varyš, Jakub Prohászka.
Spodní řada zleva: Jakub Martiňák, David Binar, Bořek Binar, René Kožík, Tomáš Haloda.
Ležící brankář: Štěpán Jiskra.
sdílet