Dva zápasy se Zlínem, Hynek Prokeš dal dva góly

7. 7. 2012
Redakce

Dva přípravné zápasy během čtyř hodin zvládli naši kluci se Zlínem. Dvojzápas se odehrál na hřišti v Oldřišově. V souboji silných sestav vyhrála Opava 6:1, ten druhý Opavští prohráli 0:1. Dvěma góly se blýskl nováček Hynek Prokeš.

Slezský FC Opava – Zlín 6:1 (4:0)

Do prvního zápasu vyslali oba trenéři nejsilnější sestavy. První ranou se sice prezentoval Zlín, ale poté se rozpoutala opavská ofenzivní smršť a fanoušci na tribuně několikrát hráčům na trávníku zatleskali. První branka padla po přihrávce Sedláčka, který vyslal na zteč Radzinevičiuse, chvílemi to vypadalo, že litevský sniper balon ztratí, ale nestalo se. Dostal se až do zakončení a poslal Opavské do vedení. Poté se blýskl střelou do břevna opavský novic Prokeš, o pár chvilek později natáhl ke střele znovu a Slezané vedli o dvě branky. Na 3:0 zvyšoval nekompromisní ranou pod břevno Dohnálek a poločasový účet uzavřel čtvrtou brankou Hynek Prokeš. „Zlín hrál hodně nahoře, nám vycházely brejky,“ řekl trenér Opavy Josef Mazura. „Na co jsme sáhli, to nám tam spadlo,“ poznamenal zkušený trenér.

Ve druhém poločase přidala Opava další dvě branky. Nejdříve se hlavou prosadil Radzinevičius, po něm snižoval na 5:1 střelou podél Nováka Poznar. Poslední slovo měl Šrom, který uzavřel účet utkání na konečných 6:1. „Vyhráli jsme vysoko, ale nedělal bych z toho žádné závěry, jak na tom skutečně jsme, ukáže až sezona,“ podotkl Josef Mazura. Ten v Oldřišově postrádal několik hráčů. Zdravotní problémy nepustily na trávník Metelku, Lokšu, Žmolíka a Partyše.

Například posledně jmenovaného trápí zánět achilovky. „Zdena by měl začít v pondělí s individuálním tréninkem,“ řekl trenér. V následujícím týdnu, přesněji ve středu čeká Opavské přípravné utkání na Slovácku. „V týdnu by mělo dojít k zeštíhlení kádru, v přípravě by měli pokračovat hráči, kteří si řekli o smlouvu,“ dodal Josef Mazura.

Branky: 17. Radzinevičius, 20. Prokeš, 23. Dohnálek, 28. Prokeš, 46. Radzinevičius, 71. Šrom – 71. Poznar.

Sestava Opavy: Novák – Dohnálek, Uvíra, Kuděla, Zapletal – Šrom, Wirth, Ficek, Sedláček – H. Prokeš, Radzinevičius. Trenér Josef Mazura.

Sestava Zlína: Kořínek – Malcharek, Kroča, Kubica (24. T. Čelůstka), Pazdera – Kurtin, B. Červenka , Polách (69. Ekene), R. Dobeš (46. Bublák), Matejov (46. Železník) - Poznar. Trenér Aleš Křeček.

Slezský FC Opava – Zlín 0:1 (0:1)

Od půl jedné následoval druhý zápas, do kterého nastoupili zcela odlišené jedenáctky. V tomto duelu vyhrál Zlín 1:0, když branku Štěpán Červenka. Ševci měli ještě několik dalších šancí, avšak opavský gólman David Hampel čaroval. Třeba ve 33. minutě pohotovým zákrokem zneškodnil střelu po efektních nůžkách Franka Ekeneho. Opava měla největší šanci ve druhém poločase. To Neubert po rohu Binara trefil hlavou tyč.

Branka: 6. Červenka.

Sestava Opavy: Hampel – Gebauer, Vybíral, Sweich, Hrabina – Krčmařík, Binar, Schaffartzik, Cudrák – Gebauer, Neubert. Trenér Josef Mazura.

Sestava Zlína: Dostál – Jugas, Malý, Hájek, T. Čelůstka – Ruben, Motal (75. Bublák), Salacha, Šumbera – Červenka, Ekene. Trenér Aleš Křeček.


sdílet