Slezský FC podpoří Street Game Festival

17. 5. 2019
Redakce

Opava – Spojili jsme sport, hudbu a zábavu v jedinečný den, který nese název Street Game Festival. Zažijte adrenalin sportovních zápasů, zábavu při jejich sledování a zkoušení nových věcí, ponořte se do tónů těch nejlepších DJ‘s a uspokojte chuťové buňky originálním jídlem z food trucku.

Populární událost podporuje i Slezský FC. „Je to vždy fajn akce. Tímto bychom na festival rádi pozvali i naše fanoušky,” říká marketingová manažerka SFC Jana Kolarczyková.

Turnaje i originální doprovodný program probíhá pod širým nebem – tak, jak se to na červnovou akci sluší a patří. Utkají se profíci i amatéři, ať už je jejich cílem vyhrát, nebo se jen pořádně pobavit. Ty, kteří se rozhodli zápasu face-to-face vyhnout, čeká zábavná zóna nejen se sportem, ale i kulturními zážitky.

Vyzkoušejte si tolik sportů, kolik jen dokážete, od těch známých až k takovým, o kterých jste v životě neslyšeli. Připravili jsme pro vás unikátní festival, který v Česku nenajde konkurenci. Užijte si ho, ať už jste pár, single, dítě, nebo senior. Přesně takový tenhle festival je – pro všechny a se zárukou zábavy a nových zážitků.

„Celý festival je rozdělen do šesti zón, které se vzájemně doplňují. Na své si tak přijde opravdu každý,” sdělila organizátorka festivalu Tereza Černá a dodává: „Zóna turnajů je pro všechny, kteří chtějí prověřit své dovednosti a síly se soupeři. Turnaje povzbuzují soutěživost a touhu dostat ze sebe to nejlepší.” Připraveny jsou celkem čtyři turnaje, je tedy z čeho vybírat. Přihlásit se tak můžete do turnaje Streetball (3 na 3), StreetFootball (5 na 5), Streetvolleyball (2 na 2) a StreetFloorball (4 na 4). „Zvýhodněná registrace platí jen do 20.5.,” připomíná Tereza Černá.

Doprovodný program
Obsahuje zbylých pět zón. Sportem to jen začíná, čeká vás festival nabitý spoustou kulturních zážitků a postejnu zábavy. Připravte se na doprovodný program, který vás zabaví na hodiny a odnesete si z něj spoustu nových dovedností i vědomostí. Workshopy, ukázky sportů a dalších zajímavých aktivit, dobré jídlo i pití a samozřejmě energická hudba, a to pro všechny bez rozdílu věku. Správný festival má všechno, spojuje neslučitelné, boří hranice a přináší prvotřídní a jedinečné zážitky.

Sportovní zóna
„Tady jde především o pohyb pro všechny věkové kategorie i nátury. Poznáte řadu známých i méně známých sportů. Protáhnete své tělo v dovednostních soutěžích a organizovaných fitness lekcích pod vedením zkušených lektorů jako je David Švacha, Daniel Hampel nebo Iveta Theuerová,” informuje další organizátorka festivalu Barbora Gavendová a přidává doplňující informace: „Vše si vyzkoušíte zdarma. Kdo ví, třeba objevíte nový koníček. Kdyby se vám cvičit nechtělo, máme i několik vystoupení, ze kterých vám spadne čelist. Tak či onak, naučíte se zase něco nového a, pevně věříme, zažijete i trochu té legrace. A o tom to je!”

Těšit se můžete třeba na tato cvičení: Yoga, Dance Cardio Workout, Tabata, Kruhový trénink, Pound s paličkami Ripstix nebo Piece of me. Vystoupení budou neméně zajímavá a představí se vám např.: Mažoretky Ama, Kaba ryu, TŠ Dance4Life Opava, Free Run Prajzská – parkour, Krav maga, Street dance SVČ Opava, Taekwon do nebo Fenix KIDS SVČ Opava.

Dětská zóna
Na 15. června babysittera neshánějte, danou sobotu je to totiž na nás! Zatím co budete ponoření do hraní, sledování zápasů nebo až po lokty v pivní pěně, o vaše ratolesti se postaráme. Vytvořili jsme pro ně herní zónu snů, kde se zabaví na hóóódně dlouhý čas a po rodičích ani nevzdychnou. Čeká je spousta zábavných her i soutěží, a dokonce několik dětských závodů, kdyby náhodou zdědily soutěživost po rodičích. Studené osvěžení pro každé dítě je zajištěno, stejně jako úsměvy na tvářích.

Závody pro starší zahrnují střelbu z laser pušky, překážkovou dráhu, tahání a přenos těžkého břemene. Závody pro menší zase jízdu v tří kolových autíčkách a střelbu z kuše. Každé stanoviště zaujme dítě na dlouhou dobu, připravte se na pohybové aktivity, hry jazykové školy Hello, nekonečné hry Hracího deskového centra, stavění lega s Bricks 4 kidz Opava, malování sádrových sošek, hry s Montessori, tetování, facepainting, skákací hrad, autíčka a mnoho aktivit Střediska volného času Opava.

Zóna zdraví
Čeká vás pestrá paleta workshopů a přednášek, názorné ukázky a troška praxe. Ukážeme vám novinky ze světa zdravého životního stylu i sportu, které vás dostanou, a v neposlední řadě doložíme, proč je přiměřený pohyb tak důležitý už od dětství. Nebudou chybět ani stanoviště studia Zdravá Opava nebo Státního zdravotního ústavu. Zastavte se za námi a přesvědčte se o tom, že zdraví je na prvním místě a vědět něco o lidském těle není nuda, ale zábava!

Zóna hudby
Na rovinu - fesťák bez hudby prostě není fesťák. Během dne vám ke sportu a dalším zajímavým aktivitám zahraje několik skvělých DJ‘s, a to přesně tu hudbu, kterou potřebujete, abyste se skvěle bavili a cítili každou buňku svého těla – ať už si zrovna budete užívat chill, nebo drtit soupeře při basketbalu. Po 19. hodině přijde na řadu jedinečná afterparty, kde můžete potkat hned několik hudebních stylů – od reggae přes hip hop, breakbeat, dancehall až po mashupy a remixy hitů současných i minulých.

Zóna jídla a pití
Na suchu ani o hladu rozhodně nezůstanete! Kompletní zásobování těmi nejvymazlenějšími gastrozážitky si vzal na starosti food truck Fully Belly v čele s šéfem a kuchařským mágem Petrem, který si dal za úkol uspokojit všechny mlsné jazyky. Streetfood zahrnuje nejen burgery a další typické „dvouručáky“, které v Americe seženete na každém rohu a ke street festivalu sednou jako pr**l na hrnec! Nonstop bude k dispozici nealko, alko včetně míchaných drinků a piva!

„V neposlední řadě bychom chtěli pomoci také malému Matyáškovi, kterého podporujeme delší dobu. Před Street Game Festivalem proběhne online dražba, jejíž výtěžek poputuje přímo k Matymu. Záštitu nad dražbou přebírá Opavský a hlučínský deník,” upozorňuje Tereza Černá. A co si můžete odnést domů? Například basketbalový balón z Ligy mistrů podepsaný všemi hráči BK Opava.

Podrobnosti o celém festivalu a další informace naleznou zájemci na www.streetgamefestival.cz nebo na Facebooku.

Projekt vznikl za podpory a je spolufinancován z rozpočtu Statutárního města Opavy a Moravskoslezského kraje.


sdílet