Radovan Lokša chce dokázat, že góly umí střílet nejen v divizi

15. 8. 2012
Redakce

Na druhý pokus to už vyšlo! Třiadvacetiletý útočník Radovan Lokša se upsal Opavě, zatím na půl roku, klub z Městských sadů má ale v rukou opci na následný přestup. Vyhlášený střelec měl přitom do opavské kabiny namířeno už v zimní přestávce, tehdy ale volání profi fotbalu nevyslyšel.

„Nabídka z Opavy byla lákavá, měl jsem ale před státnicemi a v té době byla pro mě prioritou vysoká škola,“ vysvětluje absolvent Ostravské univerzity. „Jsem proto rád, že se Opava ozvala znovu. Mohu se teď soustředit jen a jen na fotbal,“ podotýká loňský nejlepší střelec divizních Kravař.

Druhá liga je o něčem jiném, Lokša se ale se skokem o dvě soutěže výše rve statečně. „Zvykám si zpátky na velký fotbal. Rozdíl to je, ale dal jsem se na bitvu a musím bojovat,“ říká odhodlaně gólový útočník.

Do kontaktu s druhou ligou už ale v minulosti Radovan Lokša přišel. Jako osmnáctiletý okusil tuhle soutěž v dresu mateřských Vítkovic. „Nastoupil jsem snad k deseti zápasům jako střídající hráč,“ hovoří o své druholigové zkušenosti. Mezi střelce se nezapsal ani v jednom případě. „To až v Opavě,“ doplňuje.

V právě skončené přípravě roli kanonýra potvrzoval, góly střílel vcelku s pravidelností. „Žádnou gólovou normu jsem si nenastavoval. Do každého utkání půjdu s cílem být co nejvíce nebezpečný, dostávat se do šancí a ty proměňovat,“ slibuje Radovan Lokša, který hrával vedle Vítkovic také za Frýdek, Frenštát, Porubu a Kravaře.

V opavském prostředí se aklimatizoval poměrně rychle. „Kabina funguje dobře, přijala mě skvěle, nikdo si na nic nehraje a to je to důležité,“ podotkl Radovan Lokša a dodal: „Těším se na první domácí zápas a především na vynikající fanoušky, o kterých jsem už toho dost slyšel.“

Článek vyšel v bulletinu k zápasu proti Mostu


sdílet