Železník ovládl derby, finále už ne. V Datart e:LIGA Challenge končí druhý

29. 4. 2020
Redakce

Opava – Finále Datart e:LIGA Challenge je tady! Útočník Slezského FC Lukáš Železník se dnes porve o vítězství v ligovém turnaji. Po výhře nad Lumírem Čížem v semifinále nakonec končí na druhé pozici poté, co prohrál finálovou sérii s Matoušem Trmalem ze Slovácka.

Finálový večer Železník rozehrál slezským derby s ostravským soupeřem Lumírem Čížem. Baníkovec úvodní duel vyhrál šťastně 3:2 v prodloužení, ve druhém zápase ovšem opavský útočník svého soupeře rozložil pěti zásahy a po výhře 2:1 ve třetím utkání slavil postup do finále.

V něm změřil síly s Matoušem Trmalem ze Slovácka, s nímž se potkal už v základní skupině. V úvodním finálovém souboji vyhrál Trmal 2:1, pak si Železník došel pro důležité vítězství, kdy v prodloužení vyhrál 1:0 a vynutil si třetí – rozhodující – zápas.

V dramatickém průběhu mohli diváci vidět čtyři branky a za stavu 2:2 se šlo do prodloužení, v němž skóroval Dembele a Trmal se svou Barcelonou se tak stal vítězem turnaje. Železník končí stříbrný.

„Matyho jsem sledoval. Koukal jsem, jak hraje a musím říct, že to ovládá fantasticky. Hodně držel balon, těžko se mu bral. Spíš jsem tak jen bránil a chodil do brejků. Myslím, že diváci viděli asi zasloužené finále, bohužel ne se šťastným koncem pro mě. Prohra ve finále samozřejmě mrzí, ale kdybych prohrál smolným gólem, štvalo by mě to víc. Maty si to zasloužil víc,“ přiznává sportovně Železník.

Ten tak skončil těsně pod vrcholem. „Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že budu ve finále, byl bych rád, ale teď jsem samozřejmě trochu zklamaný. Když už jsem se dostal tak daleko, chtěl jsem vyhrát. Velký úspěch pro mě bylo už to, že se mi podařilo vyřadit Karlose (Knejzlíka – pozn. red.) ve čtvrtfinále,“ těší útočníka Slezského FC.

Konečné pořadí finále Datart e:LIGA Challenge

1. Matouš Trmal (1. FC Slovácko)
2. Lukáš Železník (Slezský FC Opava)
3. Lumír Číž (FC Baník Ostrava)
4. Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň)
sdílet