Individuální ankety ovládla Slavia, Zavadil mezi osobnostmi

9. 7. 2020
Redakce

Opava – LFA ve speciálním dílu pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport vyhlásila vítěze individuálních anket. Ve společném hlasování zástupců médií, kapitánů a trenérů všech týmů FORTUNA:LIGY vyšli jako vítězové tři zástupci Slavie.

Nejprestižnější anketu Hráče sezony vyhrál s velkým náskokem brankář pražského klubu Ondřej Kolář a nejlepším koučem se stal Jindřich Trpišovský. Rumunský záložník Nicolae Stanciu zase opanoval anketu o nejlepšího cizince FORTUNA:LIGY.

V anketě osobnost sezony, kterou ovládl středopolař pražských Bohemians 1905 Josef Jindrišek, skončil na šesté pozici opavský záložník Pavel Zavadil. Ten v této anketě již dříve zvítězil, a to před třemi lety tehdy ještě coby hráč brněnské Zbrojovky.

V kategorii objev sezony zvítězil uspěl Pavel Bucha, pátou příčku obsadil talent Pavel Šulc, jenž na podzim hostoval právě u nás v Opavě. Čtvrým nejlepším hráčem sezony byl zvolen šikovný záložník Petr Ševčík, jenž v minulosti také oblékal opavský dres.

Stejně tak rychlík plzeňské Viktorie Joel Kayamba, který skončil mezi nejlepšími cizinci ve FORTUNA:LIZE na páté příčce. Na západě Čech má Slezský FC i další výraznou stopu. Vždyť za Opavu dříve hrával také současný kouč Plzně Adrián Guľa, jenž skončil třetí za již zmíněným Jindřichem Trpišovským (Slavia Praha) a Pavlem Hoftychem (Liberec).

Opavskou minulost za sebou mají i další ocenění v doprovodných anketách. Třetím nejlepším obráncem ročníku byl vyhlášen Vladimír Coufal z pražské Slavie a na pomyslném stříbrném místě mezi útočníky skončil odchovanec našeho klubu Libor Kozák, jenž nyní střílí góly v dresu Sparty.


sdílet