Devatenáctka nevydolovala na západě Čech ani bod.

21. 8. 2012
Redakce

K druhému venkovnímu utkání během čtyř dní nastoupili naši nejstarší dorostenci na půdě Viktorie Plzeň.

Utkání hrané za velkého vedra mělo od první minuty slušné tempo. Aktivnější byli po celý první poločas domácí hráči, jejichž snaha byla korunována brankou po půl hodině hry. Za tohoto stavu odcházely obě družstva o poločase do kabin. Po změně stran se hra vyrovnala, ale brankově se dvakrát prosadili opět domácí. Po třetí brance se mladí opavané dostávali častěji před branku soupeře a měli i šance, kdy postupně Uvíra, Jurečka a Turoň své příležitosti nevyužili. Trefil se až tři minuty před koncem Pfleger a stanovil tak konečný stav utkání 3:1 pro domácí Plzeň.

„Pokud chceme uspět proti mužstvům kvalit Plzně, nesmíme se dopouštět individuálních chyb, které jsme udělali před druhou a třetí brankou. Soupeř byl silnější na míči, důraznější v pokutových územích a pohotovější v zakončení. Obě utkání venku v Olomouci a Plzni nám ukázaly nedostatky v naší hře, co musíme zlepšovat, ale zároveň i to, že máme na čem stavět“, krátce zhodnotili utkání oba trenéři.

FC Viktoria Plzeň – SFC Opava 3:1 (1:0)

Branky: 31. Hrdlička 1:0, 58. Pernglau 2:0, 65. Pernglau 3:0, 87. Pfleger 3:1.

Sestava Plzně: Šiman – Glazer, Denk, Piroch, Palka (80. Lešek) – Hradecký, Doležal (68. Bešta), Mariánus (60. Soroka) – Pernglau, Hrdlička (75. Holub), Mlynařík. Trenéři: Kohout, Schveinert, Ticháček.

Sestava Opavy: Godula – Schuster, Oberherr, Pavlíček, Mezera (77. Bubeník) – Dřízgevič – Jurečka, Zezulka (77. Pfleger) – Továrek (56. Turoň), Kubalák (46. Uvíra), Lavrovič. Trenéři: Radomír Hlaváč a Petr Deseyve.


sdílet