Helebrand: Balón mi vyplaval těsně před hlavou a já trefil břevno

24. 4. 2022
Redakce | FOTO: Tomáš Závěšický

Opava – Rozhodující gól na 2:1 v utkání s Příbramí měl v samotném závěru na hlavě Matěj Helebrand. Jeho hlavička však skončila jen na břevně. Jak utkání hodnotí?

„Měl jsem na konci zápasu dvě takové pozice, kdy jsem mohl skórovat. Ta první byla hodně složitá, když jsem hlavičkoval bokem k bráně a balón mi vyplaval těsně před hlavou a já trefil břevno. Ta druhá už byla stoprocentní a tu jsem měl na zadní tyči hlavou proměnit,“ začal své hodnocení obránce Matěj Helebrand.

„V prvním poločase měla Příbram několik šancí z úniků za obranu a ve druhém šel například Procházka sám na brankáře. Nicméně si myslím, že v sumáři celého zápasu jsme ale měli více šancí my. I proto je hovořit o ztrátě složité,“ pokračoval Helebrand.

„Na podzim jsem nastupoval ve velkém počtu zápasů a měl jsem dobré vytížený, se kterým jsem byl spokojen. Na jaře se vrátil uzdravený Honza Žídek a trenéři to staví na dvou zkušených stoperech. Já si musím na svou šanci počkat, navíc jsem se potýkal s nějakým zraněním, takže doufám že startů bude přibývat,“ hodnotil svou dosavadní sezonu Matěj Helebrand.

„Vzhledem k výsledkům kola je dnešní remíza o něco více nešťastná. Ale Příbram jsme brali jako velmi kvalitního soupeře, takže musíme brát bod s pokorou. Škoda, že jsme ze dvou zápasů udělali jen dva body. Teď jedeme na Žižkov, kde budeme v roli velkého favorita a musíme to zvládnout a vyhrát,“ uzavřel své hodnocení Matěj Helebrand.


sdílet