Opavská třináctka jarním mistrem

23. 6. 2022
Redakce

Opava – V úterý sehrála svůj poslední zápas v kategorii mladších žáků třináctka Slezského FC, která si v něm poradila s Hlučínem.

„Kluci se na hřišti v Chlebičově utkali s týmem Hlučína a šlo o jejich poslední zápas v kategorii mladších žáků, tedy na šířku hřiště a v počtu 7+1. Tentokrát nám byl Hlučín více než vyrovnaným soupeřem, nicméně díky fantastickému závěru jsme během posledních 3 minut zápas otočili a zvítězili 4:3, díky čemuž jsme se stali pomyslnými mistry jarní části soutěže SpSM U13 sever, což v tabulce celé sezóny stačilo na konečné 2. místo,“ uvedl trenér U13 Dominik Havlík.

Kromě soutěže SpSM se hráči z U13 v průběhu jara zúčastnili i finálového turnaje Poháru mládeže a díky účasti v Minirepublice sehráli již několik kvalitních zápasů na celé hřiště, které na kluky od léta čekají i v soutěži. Řada hráčů z tohoto týmu se rovněž v průběhu celé sezóny objevila v nominaci výběru MSK, který mezikrajskou soutěž všech krajů vyhrál.

„Klukům patří za celou sezónu velká pochvala, a to především za výbornou prezentaci na hřišti a celkový přístup k fotbalu. Věřím, že v kategorii U14 na dosavadní společnou práci navážeme a budeme se všichni nadále zlepšovat. Velké poděkování patří všem lidem, kteří se o nás v průběhu sezóny starali a pomáhali nám, počínaje holkami v prádelně, přes všechny, kteří se podílí na organizačním chodu mládeže, až po skvělé pány řidiče. Speciální poděkování patří trenérským kolegům, zejména pak Radku Jaškovi a Adamovi Černohorskému za skvělou spolupráci a samozřejmě rodičům za velkou podporu,“ dodal Havlík.


sdílet