Bílek: Celý zápas jsme měli hru pod kontrolou

23. 7. 2022
Redakce

Opava – V přípravě se posunul na pozici stopera, kde se zařadil do dvojice s Jiřím Janoščínem. V generálce s Třincem defenziva fungovala na výbornou a opavští nepovolili Třinci jediný gól. Jak zápas probíhal z pohledu Michala Bílka si přečtěte v rozhovoru.

„Dneska jsme celý zápas měli hru pod kontrolou, drželi jsme balón a hráli jsme aktivně. Když se nám stalo, že jsme míř ztratili, tak jsme hned chodili do represingu. Dnes jsme si měli možnost ověřit, že to, na čem pracujeme celou přípravu, funguje. Když nám toto nastavení a nasazení vydrží i do sezony, tak můžeme být úspěšní,“ začal své hodnocení Michal Bílek.

„Posledních pár zápasů nastupuji na pozici stopera a cítím se na té pozici dobře. S Jirkou nám to sedí a snažíme se to hrát konstruktivně odzadu, ať už chytá Laso nebo Lumír. Navíc hrajeme kombinačně po zemi, což mi vyhovuje,“ pokračoval Bílek.

„První zápas ligové sezony nás čeká ve Varnsdorfu. Sám jsem tam působil rok a půl, takže vím, jak se tam soupeřům nepříjemně hraje. Po celou přípravu ale ukazujeme vysokou kvalitu a pokud se nám podaří hrát stejně, ne-li ještě lépe, tak tam uspějeme,“ uzavřel své hodnocení Michal Bílek.


sdílet