Slezský poprvé doma proti Radově Dukle

5. 8. 2022
Redakce

Opava – Slezané se poprvé představí před domácími fanoušky. V rámci druhého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se na stadionu v Městských sadech utkají s pražskou Duklou, kterou od nové sezony vede Petr Rada.

Prvním zápas sezony fotbalistům SFC nevyšel podle představ. Na hřišti ve Varnsdorfu nestačili na domácí výběr a prohráli 3:1. V zápase sice dokázal srovnat na 1:1 Denis Kramář, ale druhý gól ze standardní situace srazil Slezský na kolena. Trenér West byl po zápase zklamaný zejména z předvedené hry svého celku.

Do zápasu zasáhli všechny tři nové posily Opavy. V bráně se poprvé představil Lumír Číž. Radim Dostál s Daniilem Dolečkem pak střídali v průběhu zápasu.

Pražská Dukla změnila před novou sezonu svůj trenérský štáb. Devátý tým loňské sezony angažoval na post hlavního trenéra zkušeného Petra Radu. Dukla v letní pauze navíc přivedla několik zajímavých tváří. Mezi nejzvučnější jména patří Pavel Moulis z Teplic a Martin Douděra z pražské Slavie.

Dukla v prvním zápase podobně jako SFC nezvládla svůj ligový start a v domácím prostředí podlehla Líšni 0:1, když jediný gól inkasovala v samotném závěru utkání. Pražané za sebou mají povedenou letní přípravu, kde si vyšlápli na Chrudim nebo Hradec Králové. V generálce pak Dukla porazila Teplice 4:1.

„Bude to nesmírně těžký zápas. Dukla se dlouhodobě prezentuje dobrým fotbalovým pojetím hry a pod novým trenérem prohráli první utkání gólem v závěru, což pro ně bylo určitě nepříjemné. Očekávám, že o to více přijedou nachystaní a nabroušení. My jsme ale ve stejné pozici. Po nepovedeném úvodním kole chceme předvést před našimi fanoušky daleko lepší výkon, který povede k lepšímu výsledku,“ uvedl směrem k zápasu trenér Roman West.

Zápas druhého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Dukle Praha je na programu v pátek 5. srpna od 18:00 na stadionu v Městských sadech.


sdílet