WEST: Dnes jsme měli jednoznačně bodovat

18. 9. 2022
Redakce

OPAVA – Slezský FC se v rámci 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utkal na stadionu Viktorie Žižkov s rezervou pražské Sparty. Utkání rozhodnul v prvním poločase Fortelný a Sparta tak vyhrála 1:0. Výsledek však nese stopy křivdy po kontroverzních rozhodnutích sudího. Utkání hodnotí trenér Roman West.

„První poločas jsme začali dobře, když jsme si hned v první minutě vytvořili velikou šanci Ratajem. Pak jsme ale nechali Spartu více hrát a začali jsme být pasivní. Celé to pak vyvrcholilo vlastně jedinou šancí Sparty v utkání, kterou proměnila. My jsme poté začali být aktivnější a dokázali jsme si vytvářet šance, ať už Yunisem, Kadlecem nebo Šigutem. Poločas měl být podle mého názoru 1:1,“ začal své hodnocení West.

„Druhý poločas výrazně ovlivnilo zranění Jakuba Yunise, který unikal z úhlu a byl sražen loktem do hlavy. To byl zákrok minimálně na žlutou kartu, navíc Vitík už jednu měl. Vitík měl jít jednoznačně ven. Rozhodčí to ovšem nepotrestal a hrubě ovlivnil utkání. My jsme tak museli střídat a přišli jsme po Ratajovi o druhého útočníka. Po celý poločas jsme byli aktivnější a vytvářeli si tlak. Ten byl ale spíše jen platonický, protože mu chybělo pořádné zakončení,“ pokračoval West.

„Před zápasem jsme pracovali s variantou, že Sparta nasadí nějaké hráče z A-týmu. To, že dnes nastoupí celá lavička ze zápasu s Baníkem jsme, ale nečekali. Troufnu si ovšem říct, že jsme se Spartě minimálně vyrovnali. O to více nás mrzí, že dnes odjíždíme s prázdnou, protože jsme měli mít minimálně bod,“ vyjádřil se trenér West ke kádru Sparty.

„Mrzí mě, že jsme museli střídat Yunise. Kuba inkasoval loktem do obličeje. Odnesl si viditelné zranění v podobě zraněného oka, na které v podstatě neviděl. Nakonec musel odjet do nemocnice kvůli podezření na otřes mozku. V závěru nám pak chyběla výšková převaha v pokutovém území a centry tak logicky nemohly nacházet našeho nejvyššího hráč,“ vyjádřil se Roman West k nepotrestanému zákroku na Jakuba Yunise, který výrazně ovlivnil utkání se Spartou.


sdílet