Sedmnáctka dovezla z Třince tři body, U19 remizovala

21. 9. 2022
Redakce

Po domácím derby s Baníkem čekalo na dorostenecké kategorie U19 a U17 utkání v Třinci. Devatenáctka v něm chtěla navázat na vítězství v derby, sedmnáctka naopak chtěla na nepovedené utkání s Baníkem zapomenout.

Po vítězném utkání se silným Baníkem Ostrava jsme chtěli potvrdit tyto body v Třinci. Do zápasu jsme vstoupili velkou šancí, ale jako by to byla předzvěst dalšího vývoje utkání. Soupeře jsme v prvním poločase takřka do ničeho nepouštěli, ale i naše kombinace na útočné polovině měla bohužel nízké parametry. Bylo v nich hodně nepřesností a také individuální dovednosti byly špatné. V druhém poločase jsme měli znovu šance ke skórování, ale vyhodnocení finální fáze bylo nekvalitní. Nutno podotknout, že s plynoucím časem se nám při snaze zápas rozhodnout otvírali okénka v defenzívě a soupeř měl také šance," uvedl trenér Josef Dvorník.

Celkově je tento zápas pro mě zklamáním, protože pokud takové utkání nebudeme zvládat za tři body, těžko se nám bude dotahovat na nejužší špičku. Na druhou stranu mám důvěru ve schopnosti svých hráčů, protože mě několikrát o svých možnostech přesvědčili a je jen na nás, jak je využijeme v dalších mistrovských utkáních," dodal Dvorník.

FK Fotbal Třinec – Slezský FC Opava U19 0:0 (0:0)

ŽK: Ciencala, Buryan – Wehowský, Krömer, Kokeš, Vladař

Třinec: Benedik, Labaj (91. Durčák), Lacko, Urbánek (71. Dadiveren), Klimek, Ciencala, Nieslanik, Klocek, Kadura, Zbranek (46. Pieter), Buryan

Opava: Thimel, Wehowský, Věntus (46. Hranoš), Pejša, Šrek, Krömer, Cileček, Kokeš, Kovárník (71. Endrych), Ligač, Bureš (46. Vladař)

Po nevydařeném utkání s Baníkem nás čekal silný soupeř v podobě Třince. V tomto utkání bylo vidět vše. Obraty na obou stranách a plno emocí se šťastnou tečkou pro nás! Určitě tomu pomohli střídající hráči a ukazuje to na velmi dobrý charakter týmu, čehož si vážíme a s pokorou budeme pracovat dál," zhodnotil utkání trenér František Metelka.

FK Fotbal Třinec – Slezský FC Opava U17 3:4 (1:2)

Branky: Sikora, Čmiel, Murin – Endrych, Blahut, Hendrych, Winkler

ŽK: Nguyen, Horniak – Zacpal, Winkler

Třinec: Schovanec, Brezina, Trombik (24. Staszko), Nguyen, Polok, Ballon, Hornika, Murin (88. Folvarčný), Jopek (88. Kulig), Sikora (63. Noga), Čmiel

Opava: Včelná, Višňa (63. Winkler), Zacpal (46. Kysilko), Hejhal, Kožík, Blahut (75. Tomíček), Endrych, Dědík (63. Hendrych), Hendrych, Pecník (75. Patyk), Galík


sdílet