Osmnáctka s šestnáctkou o víkendu zvítězily

29. 9. 2022
Redakce

V domácím prostředí se v neděli představily kategorie U18 a U16, které porazily výběry Bílovce a obě kategorie tak do tabulky zapsaly důležité tři body.

Slezský FC Opava U18 – FK Bílovec 5:0 (2:0)

Branky: Vyležík, Honeš, Vladař, Barták, Panyla

Opava: Kašný, Lazecký, Stareček, Honeš, Kavan, Petzuch, Nováček (73. Bek), Sedláček (65. Panyla), Vladař (65. Groda), Vyležík, Barták

Bílovec: Pavlík, Krčmář (80. Švagera), Šimečka, Šmiřák, Černín (54. Kulich), Petřkovský, Honus, Konvičný, Bartek (54. Charvát), Novák (67. Kupčík), Novák (67. Martiník)

,,V týdnu jsme se potýkali s velkou marodkou a do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo bude schopný do utkání nastoupit. Ještě v pátek a v sobotu ráno to nebylo z hlediska zdravotního stavu hráčů ideální. Naštěstí v zápase tréninkový výpadek nešel vůbec poznat a vyhráli jsme jednoznačně 5:0. Od začátku utkání jsme byli dominantní v držení míče a vytvořili si spoustu šancí. Chvíli jsme se sice trápili v koncovce a nedohraných šancích, ale nakonec se nám po velkém tlaku podařilo ještě do poločasu vstřelit dvě branky. Ve druhé půli jsme chtěli i nadále utkání ovládat tím, že budeme diktovat tempo hry a vstřelíme další branky, což se nám i podařilo. Soupeři jsme za celý zápas nedovolili nějakou vážnější akci a naopak si s chutí zastříleli. Doufám, že nám to vydrží i v dalším domácím zápase, ve kterém nás čeká velice těžký zápas proti dosud neporaženému celku z Valašského Meziříčí. Bude to boj o čelo tabulky a zároveň nám tento zápas ukáže výsledky dosavadní práce.," zhodnotil utkání trenér Drexler.


Slezský FC Opava U16 – FK Bílovec 5:2 (2:1)

Branky: Pawlik, Šlupina, Jančík, Mrovec, Pavlíček – Byrtus, Uhl

ŽK: Jančík, Glazar – 2x Svatoš, Vřeský, Šindler, Pokorný

ČK: Svatoš (Bílovec)

Opava: Brindžák, Jančík, Mrovec, Kutálek, Kovalčík (57. Glazar), Tkaczyk, Šlupina (82. Pavlíček), Varyš (46. Strnadel), Rubý (46. Gebauer), Pawlik, Prohászka (57. Kropáček)

Bílovec: Vřeský, Šindler, Richter (73. Křšňák), Uhl, Byrtus, Ráflt (62. Blahuta), Svatoš, Gelnar (62. Vyvial), Pokorný, Perůtka (46. Michna), Švagera (46. Mičaník)

,,Po deseti denní pauze zaviněné nemocí našich hráčů, nás čekal soupeř z Bílovce. Vstup do utkání i celý první poločas byl z naší strany hodně kostrbatý. Ztráceli jsme jednoduché míče a těžko jsme se dostávali dopředu. Ve druhém poločase šla naše hra nahoru. Zlepšenou kombinací jsme soupeře přitlačili a zaslouženě vyhráli. Škoda zahozených šancí, které jsme si vypracovali, ale bohužel neproměnili.," uvedl trenér Tomáš Mrázek.


Ve středeční dohrávce pak kategorie U18 zvítězila nad Valašským Meziříčím v poměru 6:0, šestnáctka pak prohrála 2:3.


sdílet