Osmnáctka brala v Kroměříži tři body, šestnáctka se vrátila s prázdnou

5. 10. 2022
Redakce

Dorostenecké kategorie U18 a U16 sehrály v minulém týdnu dva zápasy. Ve středeční dohrávce kategorie U18 zvítězila nad Valašským Meziříčím v poměru 6:0, šestnáctka pak prohrála 2:3. Osmnáctka pak o víkendu navázala na středeční výhru i o víkendu, když si v Kroměříži poradila s domácím celkem v poměru 0:5. Kategorie U16 se střelecky prosadit nedokázala a odjela tak domů s prázdnou.

SK Hanácká Slavia Kroměříž U18 – Slezský FC Opava U18 0:5 (0:3)

Branky: 2x Sedláček, Panyla, Groda, Honeš

Kroměříž: Vavrouš, Frkal (46. Pecina), Kurfurst, Soldán, Kuba, Koutný, Solař, Tepliuk, Ševčík, Vaculík (73. Nedvěd), Zmeškal (38. Bukový)

Opava: Kašný, Lazecký, Stareček, Honeš, Kavan, Petzuch (60. Kamyshanov), Nováček (75. Strážnický), Groda, Vyležík, Barták (60. Sedláček), Panyla (75. Bek)

,,V zápase proti Kroměříži jsme dokázali navázat na předešlé dobré výkony proti Bílovci a Valašskému Meziříčí a potvrdili tak vítěznou sérii. Jsem rád a oceňuji nasazení a přístup všech hráčů. Díky tomu si vytváříme spousty příležitostí a odměnou je nám velké množství vstřelených branek. Velké plus vidím také především ve zlepšené defenzivě, kdy jsme ve třech po sobě jdoucích utkání dokázali vzadu uhrát nulu. V Kroměříži jsme šli velmi rychle do vedení, kdy se ranou z poza vápna prosadil Panyla. Celý první poločas jsme měli velkou územní převahu a dokázali jsme díky Grodovi a Honešovi přidat ještě dvě branky, i když vytvořených a nedohraných situací bylo daleko více. Druhý poločas byl ve stejném duchu jako ten první. Rozdíl byl v tom, že i Kroměříž si dokázala vytvořit dvě až tři gólové situace, které ale vychytal brankář Kašný. My jsme naopak přidali další dva góly, když se dvakrát prosadil Sedláček a zvítězili 5:0. Doufám, že budeme i nadále pokračovat v tvrdé práci a tyto výkony budeme předvádět znova a znova," uvedl k utkání trenér David Drexler.

SK Hanácká Slavia Kroměříž U16 – Slezský FC Opava U16 3:0 (0:0)

Branky: Gabrhelík, Poulík, Zichala

ŽK: Zichala, Vaculík – Mrovec

Kroměříž: Mišelnický, Gabriel, Ševeček, Zichala, Syručka, Ondruch, Tureček, Gabrhelík (61. Dobiáš), Poulík (71. Zdráhal), Dobiáš, Vaculík (83. Jurča)

Opava: Brindžák, Haloda, Mrovec, Kutálek, Strnadel, Kropáček (46. Pavlíček), Varyš (67. Glazar), Šlupina, Gebauer, Pawlik, Prohászka

,,Utkání s Valašským Meziříčím hrané v týdnu a také nedělní utkání v Kroměříži, nás nezastihlo v optimální formě. Byli jsme pomalí a velice nepřesní, což byl v podstatě obraz obou zmíněných utkání. V prvním z nich jsme hráli proti velice kvalitnímu soupeři, který nejen, že trestal naše chyby, ale také si spoustu dalších brankových příležitostí vytvořil. Díky výkonu Dominika Maitnera, soupeř nevyhrál vyšším rozdílem. Zde souhlasím s tím, že si odvezl všechny tři body zaslouženě. Utkání v Kroměříži bylo trochu jiné. Soupeř nebyl lepší, ale dokázal trestat vše, co jsme udělali špatně. V kombinaci s naší bídnou kreativitou, jsme nakonec odjeli s prázdnou. Tyto dvě utkání nám naznačily limity některých hráčů," okomentoval utkání trenér U16 Tomáš Mrázek.


sdílet