Devatenáctka prohrála v Prostějově, U17 remizovala

25. 10. 2022
Redakce

Dorostenecká kategorie U19 a U17 vyrazily v sobotu ke svým zápasům do Prostějova. Devatenáctka svůj zápas nezvládla a prohrála 2:1. Po dvanácti odehraných kolech má na svém kontě aktuálně 20 bodů a nachází se na šestém místě tabulky. Také sedmnáctka v Prostějově ztratila, když neudržela poločasové vedení a nakonec s domácím výběrem remizovala 3:3. Aktuálně tak má na svém kontě 29 bodů a nachází se na třetím místě.

Sobotní zápas v Prostějově byl diametrálně odlišný oproti minulému utkání. Byli jsme nepřesní v kombinaci, nedůrazní v soubojích a proto se Prostějov dostal v první půli do vedení 2:0, přičemž musím říct, že zcela zaslouženě. V druhém poločase se nám podařilo snížit ze standartní situace na 2:1 a následně jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, kdy jsme v obou případech trefili brankáře domácích. Závěrečný tlak pak byl z naší strany hektický a nepřesný. Musím říct, že jsme v tomto zápase tahali za kratší konec a domácí zaslouženě vyhráli," uvedl asistent trenéra Jakub Swiech.

1.SK Prostějov U19 – Slezský FC Opava U19 2:1 (2:0)

Branky: Karásek, Bartoš – Buchta

ŽK: 2x Morávek, Racek, Zbožínek, Karásek, Kalvoda – Krömer, Hendrych

ČK: Morávek

Prostějov: Pařízek, Morávek, Bartoš, Čermák (85. Doležel), Zezula, Racek, Kostelníček (46. Navrátil), Zbožínek, Karásek (90. Kaštyl), Kalvoda (76. Karafiát)

Opava: Kubný, Wehowský, Buchta, Pejša, Šrek (70. Kokeš), Blatný, Krömer (70. Ligač), Cileček, Vladař, Hendrych (46. Sochor), Kovárník


„Utkání jsme měli jednoznačně zvládnout. Pokud chceme dosáhnout cílů, které jsme si stanovili, nemůžeme v takovýchto zápasech ztrácet. Určitě si to s kluky vše interně probereme," uvedl trenér František Metelka.

1.SK Prostějov U17 – Slezský FC Opava U17 3:3 (2:3)

Branky: 2x Balenčin, Zapletal – 2x Pecník, Višňa

ŽK: Komárek – Hendrych, Endrych, Patyk

ČK: Višňa, Winkler

Prostějov: Šnajdr, Šídlo, Komárek, Matula, Balenčin (70. Strnad), Cihlář, Zapletal, Vagner, Bílý (35. Škoda), Vyroubal, Lužný (75. Liška)

Opava: Martinák, Dědík, Kysilko, Blahut (36. Patyk), Galík, Baar, Kožík, Hendrych, Pecník (80. Tomíček), Višňa, Endrych (72. Winkler)


sdílet